Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη Superleague πέτυχε ο Πανθρακικός, νικώντας με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΔΑΚ Κομοτηνής χάρη σε γκολ του Ροτζέριο στο 26′.

Σε ένα ματς χωρίς πολύ κόσμο στις εξέδρες (ούτε γηπεδούχους ούτε φιλοξενούμενους) και με πολύ κρύο, η ομάδα της Αθήνας ήταν αυτή που απείλησε πρώτη όταν στο 8′ ο Νάνο σέντραρε και ο Καλτσάς από κοντά σούταρε, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασιάδη. Στο 22′ ήταν οι σειρά των Θρακιωτών να δημιουργήσουν κίνδυνο στον Στίλ, όμως το μακρινό σουτ του Λαδάκη εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Άγγλο γκολκίπερ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και του χλιαρό σουτ του Ντιγκινί τρία λεπτά μετά. Στο 26′ η ομάδα του Ελευθερόπουλου πήρε προβάδισμα στο σκορ, με τον Ντιγκινί να μπαίνει πολύ ωραία μέσα στην περιοχή και να γυρνάει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου βρισκόταν ο Ροτζέριο ο οποίος με ωραίο πλασέ νίκησε τον πορτιέρο του «τριφυλλιού».

Στο 41′ οι «πράσινοι» έχασαν τη δεύτερη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στον αγώνα, με τον Καρέλη να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι μετά από σέντρα του Βέμερ, σε μία φάση στην οποία οι παίκτες του Στραματσόνι αναπτύχθηκαν πολύ ωραία. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Σάντσεθ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο δεύτερο μέρος και στο 48′ μετά από μία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Αθανασιάδης μπλόκαρε το σουτ του Νάνο, ενώ στο 54′ η κεφαλιά ψαράκι του Καρέλη έφυγε άουτ. Στο 65′ ο Στιλ θα μπλοκάρει το σουτ του Μεχία, ενώ στο 70′ ο Πανθρακικός θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Ο Παπαγεωργίου θα σεντράρει από δεξιά και ο Σάντσεθ στην προσπάθεια του να διώξει θα στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 74′ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θα αποκρούσει το σουτ του Ντιγκινί, ενώ δέκα λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κουτρουμπή με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ένα σουτ του Καρέλη πέρασε εκτός εστίας.

«Χαρούμενοι που νικήσαμε, αλλά παραμένουμε προτελευταίοι. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά στις προπονήσεις, υπάρχει μεγάλη βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το ματς ο προπονητής του Πανθρακικού Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Αντρέα Στραμματσόνι από την άλλη είπε: «Ο τρόπος παιχνιδιού μας άλλαξε προς το χειρότερο όταν δεχτήκαμε το γκολ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε στη συνέχεια».

Συνθέσεις:

Πανθρακικός (Δ. Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Σερφά (55′ Χρήστου), Μελίσσης, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Μεχία, Ροτζέριο (85′ Ίγκορ), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (46′ Χαβίτο), Ντιγκινί.

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Βέμερ, Νάνο (64′ Ατζαγκούν), Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Κλωναρίδης (87′ Πέτριτς), Καρέλης, Καλτσάς (85′ Αμπέντ).

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

 

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕκλογές ΝΔ: Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης πάνε στον δεύτερο γύρο
Επόμενο άρθροΔείτε τι ψήφισε ο Έβρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ