Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc μεταδόθηκε απόψε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τους πολίτες να αξιολογούν την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, να απαντούν εάν θέλουν να γίνουν παρελάσεις, ενώ μεγάλο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι και πόσοι από αυτούς σκέφτονται να κάνουν τελικά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, το 74% είναι αποφασισμένο να μην εμβολιαστεί, ενώ μόλις ένα 26% απαντά πως είτε το σκέφτεται είτε έχει προγραμματίσει το ραντεβού του.

Δημοσκόπηση Marc: Πρώτοι με διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση στους ανεμβολίαστους - Το 74% δεν θα κάνει το εμβόλιο

Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Στην ερώτηση ποιο κόμμα ψηφίζουν, το 18,9% των ανεμβολίαστων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 18,6%. Έπεται η ΝΔ με 12,2%, το ΜέΡΑ25 με 3,7%, το ΚΚΕ με 3,5% και το ΚΙΝΑΛ με 1,8%.

Δημοσκόπηση Marc
Δημοσκόπηση Marc

Πως αξιολογείται η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, το 52% των ερωτηθέντων εκτιμά θετικά και μάλλον θετικά τη διαχείριση της Covid-19 από την ΝΔ σε αντίθεση με το 46,6% που έχει αντίθετη άποψη.

Δημοσκόπηση Marc

Τα ποσοστά αποδοχής ανεβαίνουν κατακόρυφα μεταξύ των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

Δημοσκόπηση Marc
Δημοσκόπηση Marc

Παράλληλα, το 56,6% των εμβολιασμένων αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση όσον αφορά τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έναντι ενός 69,1 των ανεμβολίαστων που την κρίνει αρνητικά.

Δημοσκόπηση Marc

Τι γνώμη έχουν οι πολίτες για τις παρελάσεις

Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση της Marc δείχνει πως οι περισσότεροι πολίτες θέλουν να γίνουν παρελάσεις στη χώρα για την 28η Οκτωβρίου, καθώς το 57,4% κάνει λόγο για σωστή απόφαση, ενώ το 37,7% μιλά για λάθος.

Δημοσκόπηση Marc
Δημοσκόπηση Marc
Δημοσκόπηση Marc
Δημοσκόπηση Marc

Ποιες χώρες θεωρούν φιλικές οι Έλληνες

Επίσης, η κοινή γνώμη θεωρεί ως την πλέον φιλική χώρα προς της Ελλάδα, τη Γαλλία σε ποσοστό 70,2%. Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά οι ΗΠΑ (35,9%), η Ρωσία (19%), η Σαουδική Αραβία (14,2%), η Κίνα (10,3%), η Μεγάλη Βρετανία (7,6%) και η Γερμανία (4%).

Δημοσκόπηση Marc

Από ποιες χώρες θέλουμε επενδυτές

Οι απαντήσεις διαφοροποιούνται ελαφρώς ως προς τις χώρες που οι ερωτηθέντες θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι (43,3%) θέλουν επενδύσεις από τις ΗΠΑ. Έπεται η Γαλλία με 37%, η Σαουδική Αραβία με 28,8%, η Κίνα με 22,4%, η Ρωσία με 22%, η Γερμανία με 12,3% και η Μεγάλη Βρετανία με 9,6%.

Δημοσκόπηση Marc
ΠΗΓΗ www.thetoc.gr
Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτης Παύλος: “Το Καστελόριζο και το σύμπλεγμα της Μεγίστης αποτελούν καρφί στα σχέδια της Τουρκίας”
Επόμενο άρθροΣτην Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης