32 εκατομμύρια ευρώ είναι το συνολικό ποσό των ανταποδοτικών προς τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στην Αλεξανδρούπολη ένα μέρος από το ποσό που αναλογεί στον Δήμο, θα χρησιμοποιηθεί για τη χρήση ενός γεωτρύπανου, προκειμένου να αναζητηθούν ποσότητες γεωθερμίας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την τηλεθέρμανση των κατοίκων της Άνθειας, του Αριστήνου και του Λουτρού, εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Φαλέκας.

Πρόσθεσε δε, πως περίπου ένα εκατομμύριο, θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά μηχανημάτων έργου του Δήμου, και 500 χιλιάδες ευρώ για ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο, που αφορά στο αρδευτικό του Πέπλου.

“Στην Ελλάδα, ο αγωγός έχει μόνο ένα σταθμός συμπίεσης, και αυτός είναι στον Έβρο, στους Κήπους, ο οποίος θα μείνει για πάντα στη περιοχής μας” τόνισε ο Γιάννης Φαλέκας, Η παρουσία του σταθμού είναι πολύ σημαντική για τον Έβρο, και δη, για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς, η θερμική ενέργεια που θα παράγεται, θα παρέχεται δωρεάν στο Δήμο.

Σε βάθος χρόνου, η αξία της ενέργειας αυτής, είναι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που κατατάσσει το Δήμο Αλεξανδρούπολης, πανελλαδικά πρώτο σε ότι αφορά στα ανταποδοτικά οφέλη του αγωγού.

πηγη www.thrakitoday.com

Προηγούμενο άρθροΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Επόμενο άρθροΓιώργος Κουκουράβας: “Ξεκίνησε η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε κεντρικά σημεία της Αλεξανδρούπολης”