19:45 Περίπου 20 στρέμματα έχουν καεί στην ευρύτερη περιοχή της Μάκρης (αετός) και 6 στρέμματα στη Δαδιά. Οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο τις πυρκαγιές όπως αναφέρεται ανεπίσημα από καλά ενημερωμένες πηγές.

18:00  Θετικά τα πρώτα μηνύματα από τις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Χωρίς να έχει γίνει επίσημο ακόμη, φαίνεται πως η φωτιά της Δαδιάς τίθεται σε μερικό έλεγχο και της δεύτερης κοντά στη Μάκρη επίσης.

Τα σημεία των 2 πυρκαγιών όπως τα κατέγραψε το Weather News

13467703_288409598169959_559738947_o

————–

Σε δύσβατο σημείο, στον λεγόμενο πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, περίπου από τις 4 σήμερα το απόγευμα. Στο σημείο έχουν σπεύσει πάνω από 20 οχήματα από πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού, ενώ υπάρχει ανησυχία, τόσο λόγω της δυσκολίας προσέγγισης του σημείου όπου μαίνεται η πυρκαγιά, όσο και λόγω των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκδήλωση της φωτιάς από κεραυνό, ωστόσο είναι ακόμη νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα ενώ άνθρωποι που ασχολούνται με τα καιρικά φαινόμενα λένε στο alexpoli.gr ότι κάτι τέτοιο μάλλον αποκλείεται. Πάντως σε μερικές περιπτώσεις μπορεί κάποιος κεραυνός να προκαλέσει πυρκαγιά ακόμα και μέρες μετά.

Νωρίτερα φωτιά εκδηλώθηκε και στην ευρύτερη περιοχή της Μάκρης όπου οχήματα της πυροσβεστικής επιχειρούν κατάσβεση.

www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Χατζής: Το σχόλιο της εβδομάδας 17/06/16
Επόμενο άρθροΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ