Σε συνθήκες καύσωνα ζει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, όμως ακόμη δεν έφτασε η κορύφωση. Όλες οι εκτιμήσεις. Σάκης Αρναούτογλου, Γιάννης Καλλιάνος, Κλέαρχος Μαρουσάκης βλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας. Πότε φτάνει το τέλος του καύσωνα και πώς θα φτάσουμε στον Δεκπαενταύγουστο.

Ο ακραίος καύσωνας που σαρώνει την Ελλάδα είναι σε εξέλιξη, ενώ δεν είδαμε ακόμη την κορύφωσή του. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν κορύφωση τη Δευτέρα και την Τρίτη, διάρκεια του καύσωνα μέχρι την Παρασκευή και μετά μια μικρή αποκλιμάκωση των ακραίων θερμοκρασιών.

Σάκης Αρναούτογλου, Γιάννης Καλλιάνος, Κλέαρχος Μαρουσάκης βλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας, όπως και η ΕΜΥ. Οι ειδικοί μιλούν για «ιστορικό καύσωνα» που θυμίζει εκείνον του 1987, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού.

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο ότι ο καύσωνας δεν τελείωσε και οι ανάσες δροσιάς αργούν ακόμη. Τη Δευτέρα πάντως μπορεί να μην είναι αργία, όμως αρκετοί μπορούν να μην πάνε στη δουλειά τους, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που προκλήθηκαν από την πίεση της αντιπολίτευσης.

Ταυτόχρονα οι μετεωρολόγοι επιχειρούν να δουν τι θα ακολουθήσει μετά τον καύσωνα και τι θα γίνει τον Δεκαπενταύγουστο, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει μια εκτίμηση για νέα ακραία φαινόμενα.

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε χθες ότι 113 από τους 432 μετεωρολογικούς σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν το μεσημέρι θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου!

Παράλληλα, στον πίνακα που ανεβάζει στο facebook με την εκτίμηση του καύσωνα, δείχνει προς αποκλιμάκωση από το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ δείχνει κορύφωση Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

Γιάννης Καλλιάνος: Το κυρίως γεύμα καύσωνα από Δευτέρα

Υπό συνθήκες καύσωνα κυλά αυτό το Σαββατοκύριακο με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο να προειδοποιεί για ένα πιο ισχυρό «κύμα» καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 6 Αυγούστου με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, στους 41 με 42 στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45 με 46.

Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι ζεστός, τη Δευτέρα περιμένουμε 42°C, την Τρίτη 43-44°C, την Τετάρτη 42-43°C και έχουμε και συνέχεια με παρόμοιες θερμοκρασίες έως και τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή.

Προσοχή διότι και οι επόμενες νύχτες θα είναι θερμές με τον υδράργυρο από τη Δευτέρα και έπειτα να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 30°C κατά μέσο όρο.

Κλεάρχος Μαρουσάκης: Ισχυρό θερμό κύμα θα μας οδηγήσει κοντά στο Πάσχα του Καλοκαιριού

Ο Κλεάρχος Μαρουσάκης βλέπει πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ δεν αποκλείει βίαιες βροχοπτώσεις.

«Όπως τονίσαμε και παραπάνω δεν είναι εύκολα προσδιορίσιμο το πότε θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το πολύ ισχυρό κύμα καύσωνα στη χώρα μας. Τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία θέλουν θερμοκρασίες κοντά στους 43° με 45° μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε σε μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσει και πάλι ένα ισχυρό θερμό κύμα που θα μας οδηγήσει κοντά στο Πάσχα του Καλοκαιριού (15Αυγουστος).

ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΙΣΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Το είδαμε τις προηγούμενες εβδομάδες στη δυτική και κεντρική Ευρώπη όπου τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες ακολούθησαν βίαιες βροχοπτώσεις. Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν μια τέτοια ακολουθία καιρικών φαινομένων συμβεί και στη χώρα μας κοντά στις 15 Αυγούστου και μετά».

ΠΗΓΗ www.ieidiseis.gr

Προηγούμενο άρθροΤέλος από την Αλεξανδρούπολη FC ο Νίκος Ουσταμπασίδης
Επόμενο άρθροRafale: Αυτό που δεν ήθελαν να δουν και να ακούσουν οι Τούρκοι… γίνεται με τα γαλλικά μαχητικά