Σύμφωνα με τη νομοθεσία και συγκεκριμένα Προεδρικό Διάταγμα του 1998 και δεν έχει τροποποιηθεί, τα σχολεία ανοίγουν στις 11 του Σεπτεμβρίου. Δεν είναι λίγα όμως τα σενάρια που θέλουν ότι λόγω εκλογών τα μαθήματα να ξεκινήσουν μετά τις εκλογές κάτι όμως που δεν προβλέπεται νομοθετικά.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, και φέτος τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ετσι σύμφωνα πάντα με νομοθεσία καμία αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς δεν προβλέπεται, λόγω εκλογών. Αυτό που προβλέπεται όμως είναι ότι εφόσον προκηρυχθούν οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 18 – 19 και 21 Σεπτεμβρίου, αφού θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα.

Το υπουργείο Παιδείας αν και δεν έχει προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις έχει εκδώσει ήδη εγκύκλιο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Τι ισχύει για τα ΕΠΑΛ

Οι εγγραφές των μαθητών ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, αλλά κατ΄ εξαίρεση μπορούν να γίνουν εγγραφές τον μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους). Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από ΕΠΑΛ σε Γενικά Λύκεια και αντίστροφα, η καταληκτική ημερομηνία μετεγγραφής από τα Γενικά στα Επαγγελματικά Λύκεια και αντίστροφα είναι η 15η Οκτωβρίου.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που παραπέμφθηκαν θα διεξαχθούν από την 1η έως τη 10η Σεπτεμβρίου 2015. Παράλληλα, οι μαθητές της Α΄ τάξης ΕΠΑΛ κατά την εγγραφή τους θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση για την ομάδα προσανατολισμού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Η δήλωση μπορεί να τροποποιηθεί το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια προθεσμία οι μαθητές της Β΄ τάξης ΕΠΑΛ θα πρέπει να καταθέσουν δήλωση για την ειδικότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Τέλος, στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή οι μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούν στην κατηγορία των «κατ’ ιδίαν διδαχθέντων».

http://www.videotex.gr

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Δ.Σ. του Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ»
Επόμενο άρθροΤι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα από τα γκάλοπ που «τρέχουν»