Το διάστημα από τις 17 έως τις 24 Αυγούστου υπολογίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, ότι θα έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε να γίνει η καταβολή της β’ δόσης των ποσών που αναλογούν στους δικαιούχους, που διαθέτουν κάρτα αλληλεγγύης.

Πρόκειται για ποσά που κυμαίνονται από 70 – 220 ευρώ ανά περίπτωση και συνολικά το ποσό της εκταμίευσης θα ανέλθει στα 16,3 εκατ. ευρώ.

Προϋπόθεση για την ταχύτερη καταβολή του παραπάνω ποσού, είναι η επίτευξη συμφωνίας, έτσι ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για να εκταμιευθούν τα εν λόγω κονδύλια, που απευθύνονται σε πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ο προγραμματισμός των υπηρεσιών πρόνοιας κινείται στη λογική της καταβολής 9 μηνιαίων δόσεων, για το επίδομα σίτισης, που απευθύνεται σε 145.359 δικαιούχους. Με δεδομένο ότι η πρώτη δόση καταβλήθηκε τον Ιούλιο, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, θα ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου, τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την καταβολή της α’ δόσης, που πραγματοποιήθηκε μετά τις 21 Ιουλίου έχει ήδη αποφέρει σημαντικά έσοδα για τα καταστήματα τροφίμων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας,έχει γίνει χρήση από τους δικαιούχους, ποσού 11 εκατ. ευρώ, από το σύνολο της α’ δόσης που επίσης ανέρχεται στα 16,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κονδύλι που σχεδόν στο σύνολό του διοχετεύθηκε σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, προσφέροντας σημαντική οικονομική βοήθεια, εν μέσω κρίσης και capital controls.

www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΣτη γερμανική “Fraport” τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια έναντι 1,2 δισ.
Επόμενο άρθροΣαμοθράκη – Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 26 παράνομοι μετανάστες στην Ζουράφα.