Εύλογα έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στα μέλη του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέτας», καθώς και σε πλήθος κατοίκων της Αλεξανδρούπολης, από την πρόθεση του Δήμου Αλεξανδρούπολης να μεταφέρει στο ξύλινο κτίριο στο οποίο στεγάζεται τα τελευταία 20 χρόνια ο Σύλλογος, το 12ο Νηπιαγωγείο της πόλης.

Κάτι τέτοιο πέρα από το γεγονός πως προσβάλει την ίδια την επιθυμία της δωρήτριας, αποτελεί μια παράνομη πράξη με βάση την διαθήκη της εκλιπούσης Αντουανέττας.

Ο Σύλλογος, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 και μετρά περίπου 200 μέλη, όπως είναι γνωστό, στεγάζεται στο Σπίτι της Αντουανέττας Δεμντζάν, (1912-1992) της πρώτης και πιο αγαπημένης καθηγήτριας γαλλικής γλώσσας στην Αλεξανδρούπολη, η οποία δώρισε το σπίτι της στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, με διαθήκη, υπό τον όρο να λειτουργεί ως σπουδαστήριο και βιβλιοθήκη ξένων γλωσσών.

Πρόκειται για ένα κτίριο ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, από τα λίγα που σώζονται για να θυμίζουν ενδιαφέροντα κομμάτια της ιστορίας της πόλης μας.

Ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου δηλώνουμε απερίφραστα πως θα είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια πρόθεση, σε περίπτωση που εκφραστεί επισήμως εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος θέλουμε να πιστεύουμε πως όλη αυτή η αναστάτωση προκλήθηκε από κάποια παρεξήγηση η οποία θα θεραπευτεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

1. Παύλος Α. Μιχαηλίδης Αρχιτέκτονας μηχανικός Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

2. Ευάγγελος Μυτιληνός Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Προηγούμενο άρθροΠ.Μιχαηλίδης- Β.Μυτιληνός: «Το Σπίτι της Αντουανέτας» θα πρέπει να παραμείνει στον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας
Επόμενο άρθροΠόλη & Πολίτες: «Η αλήθεια να λέγεται»