Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

κομματικά παιχνίδια στις πλάτες των ενστόλων με «ορφανή» τροπολογία

από την αξιωματική αντιπολίτευση

Το σύνολο των ενστόλων παρακολουθεί με αγανάκτηση τα κομματικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες του σε μια τόσο σοβαρή περίοδο που διανύει η ελληνική κοινωνία και η Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με ένα πολύ δύσκολο ρόλο κάνοντας τον «κακό» στους πολίτες για ακόμη μια φορά. Με την επιβολή προστίμων σε μια κοινωνία που δεν έχει συνέλθει ακόμη από τα μνημόνια και τον περιορισμό όλων των πολιτών από κάθε είδους δραστηριότητα, με επιχειρήσεις που κλείνουν και μεγάλη μερίδα πολιτών να καταστρέφεται οικονομικά, η αστυνομία είναι ανάγκη να επιβάλλει το νόμο στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σε μια τέτοια κατάσταση, σχεδόν για όλο το διανυθέν έτος, το σύνολο των ενστόλων αδυνατεί να πάρει άδεια και ρεπό, καλείται πολλές φορές και εκτάκτως να μετακινηθεί στα σύνορα και όπου υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη. Πολλοί από τους συναδέλφους μας νοσούν από τον ιό, καθώς αυτός δεν προσβάλλει μόνο τους πολίτες, προσβάλλει και τους ενστόλους και τις οικογένειές τους. Τόσο οι νοσούντες όσο και οι στενές επαφές συναδέλφων βγαίνουν καθημερινά εκτός «μάχης» κάνοντας το έργο όλων μας ακόμη πιο δύσκολο με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Παράλληλα οι υποχρεώσεις της ΕΛ.ΑΣ. τόσο σε κάθε αστικό ιστό, όσο και σε ολόκληρη την περιφέρεια και την συνοριακή φύλαξη, δεν αφήνουν περιθώρια για ξεκούραση και εφησυχασμό. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ολόκληρο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. έχει επιδείξει παραπάνω από τη δέουσα υπευθυνότητα για όσα είχε να αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει. Δυστυχώς είμαστε όλοι μας πολλοί λίγοι  αριθμητικά. Κυρίως όμως  «πολύ λίγοι» μεταφορικά,  είναι όσοι χρησιμοποιούν αυτή την κατάσταση για να εμπαίζουν το σύνολο των ενστόλων της Ελληνικής Αστυνομίας που περιμένει ακόμη την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε την αναγκαιότητα αυτή το προηγούμενο διάστημα.

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε το τελευταίο 24ωρο, τον πολιτικό εμπαιγμό από τον τομεάρχη προστασίας του πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το σύνολο των ενστόλων που τη μία στιγμή καταθέτει τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση τους λόγω της πανδημίας (τον πιστέψαμε αρχικά πως κατανόησε αυτή την προσπάθεια) και την άλλη στιγμή την αποσύρει, αφού «θυμώνουν» τα υπόλοιπα στελέχη της, υπενθυμίζοντάς του την διαχρονική εμπάθεια απέναντι στους ενστόλους και την άβυσσο που τους χωρίζει από αυτή την κατηγορία εργαζομένων.

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τέτοιες πρακτικές, που εμπαίζουν τόσο όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας όσο όμως και τον αγώνα που δίνουμε σήμερα σε όλα τα επίπεδα.

Δεν μας προβληματίζει μόνο αυτή η στάση, δημιουργεί και αποτροπιασμό που σε τόσο σημαντικές και κρίσιμες στιγμές για την κοινωνία κάποιοι εμπαίζουν τους θεματοφύλακες της πολιτείας με τον χειρότερο τρόπο.

Τους ευχαριστούμε και δεν τους ξεχνούμε.

footeer

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη προσοχή στην ιρλανδική διάβαση Μαΐστρου (κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Παΐσιου)
Επόμενο άρθρο188 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 1.534 νέα κρούσματα – 81 νεκροί – 571 διασωληνωμένοι)