Θα είναι η πρώτη φορά που Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη θα προσγειωθούν σε Ελληνικό αεροδρόμιο προκειμένου να λάβουν μέρος σε μια μεγάλη πολυεθνική άσκηση.

Παρούσα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα είναι η Τουρκική πολεμική αεροπορία στη μεγάλη αεροπορική άσκηση «Tiger Meet 2022» την οποία για πρώτη φορά διοργανώνει η Πολεμική μας Αεροπορία και η 335 Πολεμική Μοίρα «Τίγρης» στο αεροδρόμιο του Αράξου στα μέσα του ερχόμενου Μαΐου.

Οι Τούρκοι την εβδομάδα που πέρασε έλαβαν κανονικά μέρος μαζί με τις υπόλοιπες αποστολές στην προγραμματισμένη σύσκεψη η οποία έγινε στη φωλιά των Ελλήνων «Tigers»  στην 116 Πτέρυγα Μάχης. Και εκτός απροόπτου-το «απρόοπτο» στη συγκεκριμένη περίπτωση συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες με δεδομένη τη γνωστή συμπεριφορά των γειτόνων-στις 9 Μαΐου όταν και θα αρχίσει το μεγάλο ραντεβού των «Tiger» των Πολεμικών Μοιρών δηλαδή οι οποίες φέρουν αυτό το όνομα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η TuAF σχεδιάζει να στείλει στην Ελλάδα τρία μαχητικά F-16 από την 192 Filo, τους «Τίγρεις» δηλαδή της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μαζί με σημαντικό αριθμό ιπτάμενων και τεχνικών. Θα είναι η πρώτη φορά που Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη θα προσγειωθούν σε Ελληνικό αεροδρόμιο προκειμένου να λάβουν μέρος σε μια μεγάλη πολυεθνική άσκηση η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και διοργανώνεται κάθε χρονιά και σε διαφορετική χώρα. Και πάντα από πολεμική Μοίρα που φέρει το όνομα «Tigers».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Προηγούμενο άρθροΗ Ορεστιάδα τίμησε τους πολιούχους της (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Επόμενο άρθροΓεμίζει άρματα η Αλεξανδρούπολη