Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια, αποδείχθηκε πως είναι τελικά ο Βόσνιος τζιχαντιστής, ο οποίος μετέφερε πολεμικό εξοπλισμό και συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη μαζί με έναν άνδρα από την Υεμένη.

Με το “όνομα” Μάξιμους δραστηριοποιούνταν στα Βαλκάνια αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες που έλαβαν χώρα το 2005 για τη δράση του.

Προορισμός του Μάξιμους ήταν η Τουρκία, απ’ όπου θα έφθανε στο Ισλαμικό Κράτος, μεταφέροντας πολεμοφόδια. Για κακή του όμως τύχη, αστυνομικοί της Ομάδας Δίας τον συνέλαβαν ύστερα από έλεγχο για ύποπτη συμπεριφορά στα ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης.

Πάνω του, εκτός από μία χατζάρα και πολεμικό εξοπλισμό, βρέθηκαν 4.400 κορώνες Σουηδίας, 1.250 ευρώ, 600 δολάρια, 3.600 λίρες Σύριας και 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία αυτή τη στιγμή σαρώνονται για περαιτέρω δεδομένα.

Ο Βόσνιος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά από τις αντιτρομοκρατικές Αρχές της Βρετανίας το 2005, κατά τη διάρκεια εφόδου στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκαν εκρηκτικές ζώνες και εύφλεκτα υλικά, αλλά κι ένα βίντεο όπου παρουσιαζόταν ο ίδιος με μάσκα να απειλεί για τρομοκρατικά χτυπήματα σε Καπιτώλιο και Λευκό Οίκο. Τότε καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης, αλλά αποφυλακίστηκε λίγα χρόνια αργότερα.

Ο δεύτερος τζιχαντιστής, Al Hasani Amer, κατάγεται από την Υεμένη.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται μέχρι στιγμής από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Παράλληλα οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.

Τέλος, τονίζουμε πως τις έρευνες για το παρελθόν των δύο ανδρών έχει αναλάβει η ΕΥΠ. Ερευνείται ήδη η διαδρομή, ο τελικός προορισμός, αλλά και οι δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων.

Δείτε πως έφτιαχνε βόμβες στα Βαλκάνια, το ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα.

https://www.youtube.com/watch?v=JLHCEZn2yGw

 

www.voicenews.gr

Προηγούμενο άρθροΈκοψε την βασιλόπιτα ο Σύλλογος Καππαδοκών Έβρου “οι Τρεις Ιεράρχες”
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για πόλεμο