Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ κιθάρας του διακεκριμένου νεαρού καλλιτέχνη Κώστα Αμαξόπουλου την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).

Ο Κώστας Αμαξόπουλος έλαβε το δίπλωμα κιθάρας το έτος 2013 με βαθμό Άριστα παμψηφεί από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη και συνεχίζει τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με καθηγητή τον Franz Halasz.

Είναι υπότροφος της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, της οργάνωσης Live Music Now Yehudi Menuhin, της εταιρίας Siemens to 2012 στο πλαίσιο των συναυλιών Junge Solisten και πρόσφατα απέσπασε την μεγάλου κύρους υποτροφία «’von Rauscher auf Weeg’», η οποία του επέτρεψε να συμμετέχει στον 3ο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην ερμηνεία της κλασσικής κιθάρας στο Alicante της Ισπανίας ως κατ’ εξαίρεση φοιτητή, όπου σπούδασε με τους David Russell, Pepe Romero και Paul ODette.

Ο βραβευμένος με Grammy David Russell είπε για τον Αμαξόπουλο: ‘’Είναι εξαιρετικός! Η τεχνική του ικανότητα στο όργανο συμπληρώνει τη μουσική του φαντασία, προσφέροντας συναρπαστικές ερμηνείες’’.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Frescobaldi, Bach, Legnani, Ysaÿe, Piazzolla και Gubaidulina.

Προηγούμενο άρθροΟ Α/ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκος από σήμερα επίτιμος Δημότης Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΤο σχόλιο του Βασίλη Χατζή 04-09-15