Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει αναπτύξει το energycost.gr – ένα εργαλείο μέσω του οποίου παρουσιάζονται σε συγκρίσιμη μορφή το σύνολο των τιμολογίων που προσφέρουν στην αγορά οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον η διαδικτυακή εφαρμογή συγκρίνει και τα οικιακά και εμπορικά τιμολόγια Τελικών Πελατών φυσικού αερίου.

Το energycost.gr εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στους καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν τον προμηθευτή ηλεκτρικού που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ της κατανάλωσής τους.

Στην αγορά ρεύματος διατίθενται εκατοντάδες προϊόντα με σημαντικές διαφορές στην τιμολόγηση και τα επιμέρους χαρακτηριστικά και όσο οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται – κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα – οι καταναλωτές αποκτούν επιπλέον κίνητρο για την επιλογή του προμηθευτή που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ και τις ανάγκες τους.

Στην εν λόγω ιστοσελίδα (www.energycost.gr που απευθύνεται σε οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές ρεύματος καθώς και στους χρήστες φυσικού αερίου) οι καταναλωτές μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία της κατανάλωσης και τις επιμέρους προτιμήσεις τους (π.χ. για την ύπαρξη ή μη ρητρών αναπροσαρμογής των τιμών) και να δουν τα προϊόντα που διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή.

Είναι ευνόητο πως η σειρά κατάταξης των προμηθευτών ως προς το τίμημα που καλείται να καταβάλει ο καταναλωτής για το ενεργειακό κόστος μεταβάλλεται καθώς αλλάζουν οι προτιμήσεις και το προφίλ της κατανάλωσης.

Στο βαθμό που οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του διοξειδίου του άνθρακα θα αυξάνονται το επόμενο διάστημα, θα ακολουθούν κατ αντιστοιχία τα κόστη που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς με κυμαινόμενα τιμολόγια.

www.energycost.gr

Βήμα 1: Στο βήμα αυτό επιλέγετε τον τύπο και την κατηγορία τιμολογίου που επιθυμείτε να συγκρίνετε.

Βήμα 2ο: Στο βήμα αυτό επιλέγετε τι πιθανές ρήτρες θα θέλατε να περιέχονται στα τιμολόγια που θα συγκρίνετε.

Βήμα 3ο: Επιλέγετε τις εκπτώσεις που θα θέλατε να ενσωματωθούν στη σύγκριση τιμολογίων που θα πραγματοποιήσετε.

Βήμα 4ο: Τίθεται το ερώτημα εάν θέλετε να συμπληρώσετε μόνος σας τις καταναλώσεις σας ή να χρησιμοποιήσετε τους εθνικούς μέσους όρους

Βήμα 5ο: Αποτελέσματα της διαδικασίας.

Προηγούμενο άρθροKάτω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο για πρώτη φορά από τον Απρίλιο
Επόμενο άρθροΈγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ της Κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης