Με νέα απόφαση η κυβέρνηση δέσμευσε και τα αποθεματικά του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που ανέρχονται περίπου σε 80 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα μετά απο τον ΕΟΠΥΥ, τον ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία και το Ταμείο των Νομικών το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή να μεταφερθούν τα αποθεματικά του Φαρμακευτικού Συλλόγου ύψους 80 εκατ ευρω στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ετσι ο ένας μετά τον άλλον οι δημόσιοι φορείς καλούνται να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια μέσω πράξεων βραχυχρόνιου δανεισμού καταλήγουν στα κρατικά ταμεία για να καλυφθούν βασικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, δηλαδή η καταβολή μισθών και συντάξεων και η εξυπηρέτηση του χρέους.

Τον Απρίλιο υπήρχε ταμειακό έλλειμμα 500 εκατ. ευρώ, το οποίο  καλύφθηκε από τα  ταμειακά διαθέσιμα φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φορείς αυτοί να μην μπορούν να καλύψουν υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, η ρευστότητα που  μπορεί να εξασφαλίσει το Δημόσιο καλύπτει τις βασικές υποχρεώσεις του έως το πρώτο 20ημερο του Μαΐου.

www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΆλλο ένα κρουαζιερόπλοιο «επισκέφτηκε» το λιμάνι της Καβάλας με 250 επιβάτες
Επόμενο άρθροΣτρατιά 80 αστυνομικών φυλάει τον Αλέκο Φλαμπουράρη