Με 1 αργυρό και 5 χάλκινα μετάλλια επέστρεψε στις αποσκευές του ο αθλητής του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κελεσίδης ο οποίος αν και Παίδας διέπρεψε στην κατηγορία των Εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης που διεξήχθη το σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαΐου στη Μίκρα της Θεσ/νίκης.

Συγκεκριμένα ο Κελεσίδης που ήταν ο μικρότερος αθλητής της διοργάνωσης στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης», κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό, ενώ ήταν φανταστικός και στους τελικούς οργάνων. Πήρε τη 2η θέση στους κρίκους (αργυρό) και την 3η θέση (χάλκινο) στο μονόζυγο, στους παράλληλους ζυγούς, στο έδαφος και στον ίππο με λαβές. Τέλος, αναδείχθηκε 4ος στο άλμα και είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί δίπλα σε σπουδαίους αθλητές όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Βλάσης Μάρας.

Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός αθλητής του ΟΕΓΑ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών/Εφήβων στην Ελβετία στις 21-29 Μαΐου, ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα το ερχόμενο σαββατοκύριακο 14-15 του μήνα θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα για την Α’ Φάση Ενόργανης.

Το Δελτίο Τύπου του ΟΕΓΑ:

«Σημαντική διάκριση για τον Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης(Ο.Ε.Γ.Α.), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Εφήβων/Ανδρών, που διεξήχθη το Σάββατο και την Κυριακή 7-8 Μάιου 2016, στην αίθουσα «Ιωάννη Μελισσανίδη» στην Μίκρα Θες/κης.

Συγκεκριμένα: ο αθλητής του συλλόγου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ αν και παίδας, στην παρθενική του εμφάνιση στην κατηγορία των εφήβων, κατέκτησε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο σύνθετο ατομικό με 67500 σε σύνολο βαθμών, εξασφαλίζοντας με την βαθμολογία του να συμμετέχει στους τελικούς οργάνων.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, παρά το νεαρό της ηλικίας του, σε μία κατάμεστη αίθουσα, στους τελικούς οργάνων, διακρίθηκε κατακτώντας την 2η θέση(αργυρό μετάλλιο) στους κρίκους, 3η θέση(χάλκινο μετάλλιο) στο μονόζυγο, 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο στους παράλληλους ζυγούς, 3η θέση(χάλκινο μετάλλιο) στο έδαφος, 3η θέση(χάλκινο μετάλλιο) στον ίππο με λαβές και 4η θέση στο άλμα.

Ο μικρότερος αθλητής της διοργάνωσης, είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί με τα ινδάλματα του (Πετρούνιας Λ. Μάρρας Βλ. Ηλιόπουλος Ν. Λιμπανοβνός Χρ. Καϊλίδης Χ. Δουλκερίδης Μ. κ.α.) και να αποκομίσει εμπειρίες, που θα τον βοηθήσουν στο μέλλον.

Με την συγκεκριμένη επιτυχία του και τη θετική του επίδοση στο τέστ που πραγματοποιήθηκε στις 29/04/2016 στον Αγ. Κοσμά, ο Θρακιώτης αθλητής εξασφάλισε την συμμετοχή

του στην Εθνική ομάδα εφήβων και θα ταξιδέψει στην πόλη της Βέρνης στην Ελβετία ( 21-29 Μάιου 2016) όπου και θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Εφήβων/Ανδρών.

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε στην πρώτης της εμφάνιση με την κατηγορία των Νεανίδων, η αθλήτρια του συλλόγου μας, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΥΔΗ.

Η συγκεκριμένη αθλήτρια αγωνίστηκε στο έδαφος και στο άλμα, κατακτώντας την 14η θέση με 21100 βαθμούς στο σύνολο.

Μετά από πολλά χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες προπόνησης με τα ‘’απαρχαιωμένα’’ όργανα, συμμετέχουν αθλητές/αθλήτριες από τον Έβρο, σε μεγάλου επιπέδου διοργανώσεις, αναδυκνείοντας τον αθλητισμό της ακριτικής περιοχής μας.

Συγχαρητήρια στον αθλητή ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΕΛΕΣΙΔΗ και στην αθλήτρια ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΥΔΗ για την αξιέπαινη προσπάθειά τους, τους προπονητές ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗ, ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΠΟΥΤΑΚΗ, ΡΕΝΑ ΚΟΥΦΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΟΥΛΓΕΡΗ, ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΙΔΟΥ και τον ειδικό συνεργάτη ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΗ, για την ποιοτική και ουσιαστική δουλειά τους.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 14-15 Μάιου 2016, θα ταξιδέψει με αξιώσεις στην Θες/κη, η ομάδα των παμπαίδων/παγκορασίδων, για να συμμετέχουν στην Α΄Φάση αγώνων ενόργανης γυμναστικής(διασυλλογικός αγώνας), στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Επίσης το Δ.Σ. ευχαριστεί τους γονείς, τα Μ.Μ.Ε. και όλους τους αρωγούς, που στηρίζουν τις προσπάθειες του συλλόγου».

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

Προηγούμενο άρθροΚριτού Κριτής: « Σε όλο τον δυτικό Δήμο Αλεξανδρούπολης δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση»
Επόμενο άρθροΈπαιξαν στο τουρνουά «Ευ αγωνίζεσθαι» και βοήθησαν ανθρώπους που το είχαν ανάγκη