Στην επιθετική ρητορική της επιμένει η Τουρκία, κατηγορώντας ακόμα μια φορά την χώρα μας για προκλητική συμπεριφορά. Στο στόχαστρο μάλιστα τουρκικών ΜΜΕ έχουν βρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Τα ΜΜΕ στην Τουρκία στοχοποιούν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς επισκέφθηκε «τουρκικά» χωριά στην Ξάνθη και στο πλαίσιο της επίσκεψης της πραγματοποιήθηκαν χαμηλές πτήσεις μαχητικών και ελικοπτέρων. Ο Νίκος Δένδιας πάλι σχολιάστηκε εκτενώς για τις δηλώσεις του στο Κίεβο, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«H Αθήνα μέσα σε μια ημέρα με τρία διαδοχικά βήματα έδειξε πως δεν έχει στόχο να μειώσει την ένταση. Ελληνικά μαχητικά και ελικόπτερα πραγματοποίησαν χαμηλές πτήσεις πάνω από τα “τουρκικά” χωριά στην Ξάνθη, στη Δυτική Θράκη» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Την ίδια ώρα η Πρόεδρος της Ελλάδας επισκέφθηκε ένα από τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, απέναντι από τα Δαρδανέλια. Συμμετείχε στις τελετές απελευθέρωσης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες και δίχως να κατονομάζει στόχευσε την Τουρκία.

Και πάλι σήμερα ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κίεβο έκανε μια δήλωση με αυξημένη δόση προκλητικότητας. Είπε στον Ζελένσκι «κανένας δεν μπορεί να σας καταλάβει καλύτερα από εμάς, στα ανατολικά μας σύνορα έχουμε έναν γείτονα που μας απειλεί με πόλεμο, που ισχυρίζεται πως του ανήκουν τα εδάφη μας και μας απειλεί συνχώς, τονίζοντας πως “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”».
Προηγούμενο άρθροΙωάννης Βαβίας: “Παναγιωτόπουλος και Τσούνης σύντομα στον Έβρο”
Επόμενο άρθροΤη θέσπιση ειδικού καθεστώτος στα καύσιμα στις ΠΕ Έβρου-Δράμας-Ξάνθης ζητούν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ