Το ημερολόγιο της ιστορίας της πόλεως μας, έγγραφε… Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2004

Όλα ήταν έτοιμα από το πρωί… ο κόσμος είχε κατέβει στην Λεωφόρο Δημοκρατίας για να υποδεχθεί τον νέο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα , η υποδοχή του νέου Ποιμενάρχη έγινε στο κέντρο της Αλεξανδρουπολης από Δήμαρχο της πόλεως παρουσία των τοπικών αρχών, του ιερού κλήρου, των φορέων και του λαού.

Μετά την προσφώνηση και το καλωσόρισμα από τον κ. Αλεξανδρή υπήρξε η αντιφώνηση από τον νέο Μητροπολίτη , ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον ιερό κλήρο και τον λαό του Θεού για την θερμή υποδοχή.

Αργότερα  στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο ενώπιον του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος , στον νέο Μητροπολιτη.

Ακολούθησε η τελετή ενθρονίσεως εντός του Ναού όπου ο κόσμος της Αλεξανδρουπολης είχε γεμίσει ασφυκτικά.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως δέχθηκε τις ευχές του προκατόχου του , νυν Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου , από τον κλήρο και τον λαό της πόλεως.

πηγή φωτογραφιών: Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στο Σουφλι: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι από φωτιά
Επόμενο άρθροΔημήτρης Χαρίτου: Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου είναι βαρύτατες, για την κατάσταση στο Παπίκιο Όρος – Δεν την αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της με εναέρια μέσα…