Live

14.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ενισχύεται η ελληνική αποστολή στην Τουρκία – Αναχωρεί και δεύτερη ομάδα της...

Ενισχύεται η ελληνική αποστολή στην Τουρκία – Αναχωρεί και δεύτερη ομάδα της EMAK

Η αποστολή της ΕΜΑΚ θα αναχωρήσει τις επόμενες ώρες με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης

Ενισχύεται με επιπρόσθετες δυνάμεις η ελληνική αποστολή που συνδράμει στις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην Τουρκία, προς αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, αναχωρεί τις αμέσως επόμενες ώρες ομάδα με 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας  Αξιωματικός – Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Η αποστολή της ΕΜΑΚ θα αναχωρήσει με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, τα τουρκικά ΜΜΕ ευχαριστούν σήμερα την Ελλάδα για τη βοήθειά της όπως μετέδωσε από τα Άδανα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης.

Η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης, στην επαρχία Χατάι της Αντιόχειας έχει διασώσει τέσσερα άτομα, ένα αγόρι 15 ετών, έναν άνδρα 50 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

Πηγή: skai.gr
Προηγούμενο άρθροΜενέλαος Μαλτέζος: “Ζητάμε παραίτηση Μητσοτάκη και άμεσα εκλογές”
Επόμενο άρθροΟμοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜ-Θ: «Εμείς οι γονείς να δώσουμε το σπουδαίο μάθημα της αλληλεγγύης»