Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής διοργανώνουν Σεμινάριο Βιολοντσέλου με τους Elena Zhuleva, καθηγήτρια βιολοντσέλου της Ρώσικης Μουσικής Ακαδημίας του “Gnessin”, Dmitry Gudimov, A’ Κορυφαίος Βιολοντσελίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και Δέσποινα Λεωντζάκου, καθηγήτρια βιολοντσέλου στη Σύγχρονη Μουσική Σχολή «Θράκες» Κομοτηνής και στο Ωδείο «Φαέθων» Αλεξανδρούπολης. Το σεμινάριο θα διενεργηθεί από τις 25 έως και τις 30 Ιουνίου 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στην Κομοτηνή στο κτίριο της Φιλαρμονικής της Κομοτηνής, στο Ίδρυμα Παπανικολάου και στο κτίριο της Καπναποθήκης, ενώ στην Αλεξανδρούπολη θα διεξάγονται στο Ωδείο «Φαέθων». Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ατομικά μαθήματα και μαθήματα συνόλου καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια μουσικής δωματίου. Δίνεται δυνατότητα και για παθητική συμμετοχή. Στους ενεργά και παθητικά συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθούν οι αντίστοιχες βεβαιώσεις.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα διενεργηθούν μαθητικές συναυλίες, ενώ κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης αποτελούν οι δύο καταληκτικές συναυλίες. Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κύτταρο «Ρεξ» στην Κομοτηνή και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Φαέθων» (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη) θα πραγματοποιηθούν οι δύο καταληκτικές συναυλίες από τους καθηγητές του σεμιναρίου. Οι μαθητικές συναυλίες θα διεξαχθούν στο Ίδρυμα Παπανικολάου στην Κομοτηνή και στο Ωδείο «Φαέθων» στην Αλεξανδρούπολη.

Η Elena Zhuleva γεννήθηκε στη Mόσχα. Σπούδασε στο Central School of Music για ταλαντούχα παιδιά , το οποίο είναι συμβεβλημένο με το Κρατικό Ωδείο της Μόσχας «Tchaikovsky», τάξη A.K.Fedorchenko, και στη Μουσική Ακαδημία της Ρωσίας «Gnesin», τάξη V.K.Tohna.

Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς και φεστιβάλ στη Ρωσία και Ευρώπη, όπου τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις. Οι εμφανίσεις της περιλαμβάνουν ρεσιτάλ και κοντσέρτα μουσικής δωματίου σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα παγκοσμίως και έχει ηχογραφήσει CDs με κλασσικό και σύγχρονο σόλο και έργα μουσικής δωματίου .

Είναι σολίστ της Κρατικής Φιλαρμονικής Οργάνωσης της Μόσχας για πολλά χρόνια και καθοδηγεί ενεργά την παιδαγωγική και συναυλιακή ζωή στη Ρωσία και στο εξωτερικό.

Η Elena Zhuleva είναι καθηγήτρια Βιολοντσέλλου στη Μουσική Ακαδημία της Ρωσίας «Gnesin»(Μόσχα) και έχει διδάξει master-classes στη Βουλγαρία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία, Ρουμανία, Τυνησία, Κίνα, Νότια Κορέα και σε πολλές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης .

Ο βιολοντσελίστας Dmitry Gudimov κατάγεται από την Μόσχα. Αρίστευσε στο Κρατικό Μουσικό Σχολείο “A. Khachaturian”, διακρίθηκε στο Ανώτερο Κρατικό Μουσικό Κολέγιο “Gnessin” και σπούδασε με υποτροφία του Δήμαρχου της Μόσχας στην Κρατική Μουσική Ακαδημία “Gnessin”. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια (μεταξύ άλλων) με τους Β. Scoblo, N. Gutman και M. Rostropovich. Το 2011 ολοκλήρωσε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο σολιστικό και στο επιστημονικό τμήμα της ίδιας ακαδημίας στην τάξη του V. Tonha. Τα αποτελέσματα από τις έρευνες και τις μελέτες του έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Συναυλίες του έχουν ηχογραφηθεί από τη Ρωσική, Γερμανική, Βουλγαρική και την Ελληνική τηλεόραση και το Ραδιόφωνο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ όπως “Golden autumn” (Μόσχα), “Das Festival der Musik und der Farben” (Ingolstadt), Festival de musique (Seignosse) και “Δημήτρια” (Θεσσαλονίκη). Κατείχε τη θέση του κορυφαίου τσελίστα στην Όπερα και στη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας. Από το 1998 είναι Α΄κορυφαίος στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Δίδαξε στο Moscow State Regional College of Arts, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αιγύπτου και σε masterclasses στην Ελλάδα, Ρωσία, Βουλγαρία, Αλβανία και την Αίγυπτο. Από 2016 είναι διδάκτορας του Κρατικού Ινστιτούτου Καλλιτεχνικών Σπουδών της Μόσχας.

Η Δέσποινα Λεωντζάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Ρένου Μπαλτά. Είναι πτυχιούχος βιολοντσέλου και ανώτερων θεωρητικών με Άριστα. Tα τελευταία χρόνια διευρύνει τις μουσικές της σπουδές στο όργανο με τον Dmitry Gudimov. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με τους A.Moruseanu, P.Zannoni, M.Flaksman, Ρ.Ντράγκνεφ, A.Χανδράκη, Δ. Γκουνταρούλη. Ήταν μέλος της συμφωνικής ορχήστρας του Κ.Ω.Θ. και του Α.Π.Θ.

Από το 2007 δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην περιοχή της Αν.Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή. Συμμετέχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου και ορχηστικών συνόλων της περιοχής με εμφανίσεις σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Έχει διεκπεραιώσει την μουσική επιμέλεια και ερμηνεία σε πολλές θεατρικές/επετειακές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης καθώς και σε άλλες παραστάσεις σύγχρονου χοροθεάτρου. Έχει κάνει ηχογραφήσεις μουσικής επένδυσης ντοκιμαντέρ και έργων συνθετών της Θράκης. Διδάσκει βιολοντσέλο στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, στην Σύγχρονη Μουσική Σχολή “Θράκες” στην Κομοτηνή και στο Ωδείο “Φαέθων” στην Αλεξανδρούπολη. Από το 2014 δημιούργησε μουσικό σύνολο βιολοντσέλου με σπουδαστές από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, διοργανώνοντας συναυλίες στις αντίστοιχες πόλεις και στην Θεσσαλονίκη, συμπράττοντας με το μουσικό σύνολο βιολιών “Spira Minore”.

Είναι μέλος του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν.Μακεδονίας και Θράκης και συμμετέχει ενεργά στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στην ευρύτερη περιοχή.

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του σεμιναρίου είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προηγούμενο άρθροΈναρξη προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου “Φλοίσβος “Κ.Λ.Α (Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης)
Επόμενο άρθροΑποστολόπουλος Γιώργος: “Δεν μου αρέσει να με κυβερνάει η β’ Αθηνών”