Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως, σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοιού. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, έπειτα από τις διακοπές του Αυγούστου, φαίνεται πως έρχεται και η τρίτη δόση του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, τον Αύγουστο αναμένεται να “κλειδώσουν” οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού και τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση, με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην αρχή της χρονιάς. Δηλαδή, αρχικά θα εμβολιαστούν οι υγειoνομικοί και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σταδιακά όλες οι ηλικιακές κατηγορίες, από τους ηλικιωμένους πολίτες προς τους νεότερους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με εμβόλια MRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna.

Μελετάται επίσης να σταλεί ενημερωτικό μήνυμα – SMS σε όλους τους εμβολιασμένους προκειμένου να προγραμματίσουν σταδιακά την τρίτη δόση, με βάση τον χρόνο που έκαναν τη δεύτερη δόση. Όπως επισημαίνεται, οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν για την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων.

Εκτιμάται ότι εφόσον δεν υπάρξει κάποια νέα μετάλλαξη στο μέλλον, που να είναι πιο μεταδοτική από τη “Δέλτα”, στις αρχές της νέας χρονιάς η κατάσταση θα θυμίζει πολύ την προ κορονοϊού εποχή.

ΠΗΓΗ www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθρο23 νέα κρούσματα κορονοϊού στον Έβρο
Επόμενο άρθροΠΑΜΑΚ: Το μήνυμα των Πρυτανικών Αρχών για να εμβολιαστούν οι φοιτητές