Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην τελική φάση εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) όπου συγκεντρώνονται και προσδιορίζονται τα καταλληλότερα μέτρα που εξυπηρετούν το σκοπό του ΣΒΑΚ, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κατοίκων όπως αυτές καταγράφηκαν στο πλαίσιο των Διαβουλεύσεων αλλά και το επιλεγέν Όραμα και τα Σενάρια για την κινητικότητα στην πόλη μας.
Στην παρούσα φάση τίθενται σε ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση ο κατάλογος μέτρων που έχουν προσδιορισθεί για την επίτευξη των Στόχων:
  1. της αξιοποίησης του επίπεδου ανάγλυφου της πόλης, της συμπαγούς – συνεκτικής μορφολογίας της και του παραλιακού μετώπου για την αύξηση της χρήσης των ήπιων μορφών μετακίνησης (βιώσιμη κινητικότητα),
  2. της βελτίωσης του επιπέδου εξυπηρέτησης της Δημόσιας Συγκοινωνίας και της συνδυαστικής χρήσης της με άλλα μέσα (πολυτροπικότητα)
  3. της ρύθμισης της κυκλοφορίας οχημάτων με γνώμονα την ασφάλεια των υπολοίπων χρηστών των οδών, τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την εκτροπή της εκτός εμπορικού / διοικητικού κέντρου πόλης.
  4. της υποκατάστασης μετακινήσεων με αξιοποίηση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και τεχνολογιών ΤΠΕ
Σκοπός της διαβούλευσης είναι η συμμετοχική επιλογή των κατάλληλων μέτρων, με τους εμπλεκόμενους φορείς και κατοίκους της πόλης, για την μεγιστοποίηση της κοινωνικής αποδοχής και αποτελεσματικότητας του ΣΒΑΚ.
Mπορείτε να συμμετέχετε στην αξιολόγηση και επιλογή των μέτρων για την κινητικότητα στην πόλη μας στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι την Δευτέρα 17.4.2023:
https://forms.gle/bLdkdgjXDtdzpjEg8
Μπορείτε ενημερωθείτε για τα προτεινόμενα μέτρα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://t.ly/DTPv
Επιπλέον, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των ενδιαφερομένων ομάδων έχει δημιουργήσει ξεχωριστή ιστοσελίδα για το ΣΒΑΚ όπου αναρτάται όλο το απαραίτητο υλικό για την κατάρτιση του Σχεδίου και στην οποία μπορείτε να υποβάλλετε οποιαδήποτε στιγμή τις απόψεις, σχόλια και γνώμη σας.
www.svak-alexpolis.gr.

 

Ο Αντιδήμαρχος
Δόμησης, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Δέλκος Βασίλειος

Προηγούμενο άρθροΣτέλιος Παναγούτσος: “Ενίσχυση και σχεδιασμός για τη λειτουργία Πανεπιστημιούπολης σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο”
Επόμενο άρθροΞεκινούν διαδικτυακά οι διαλέξεις της Ακαδημίας Δια Βίου μάθησης