Σε προκαταρκτική εξέταση απο την Ε.Ε ο Αποστόλου μετά απο αναφορά Τσιομπανίδη για δικαιώματα ”φαντάσματα” στην Ελλάδα.
Αναφορά αριθ. 1163/2016, του Ευάγγελου Τσιομπανίδη, ελληνικής ιθαγένειας,πρόεδρο ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ), σχετικά με τη δήλωση Επιτρόπου της ΕΕ σχετικά με την καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων σε άγνωστους αποδέκτες στην Ελλάδα
0 Υποστηρικτές – Κατάσταση Ανοικτή σε υποστηρικτές
Στοιχεία αναφοράς
Αρχικός τίτλος: ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΦΙΛ ΧΟΓΚΑΝ πως δικαιώματα αγροτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα έχουν πάει σε άγνωστους αποδέκτες
Συνοπτικός τίτλος: Αναφορά αριθ. 1163/2016, του Ευάγγελου Τσιομπανίδη, ελληνικής ιθαγένειας, σχετικά με τη δήλωση Επιτρόπου της ΕΕ σχετικά με την καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων σε άγνωστους αποδέκτες στην Ελλάδα
Αριθμός αναφοράς: 1163/2016
Θέματα: Γεωργία
Χώρα: Ελλάδα
Όνομα της ένωσης: ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ)
Στοιχεία αναφέροντος
Όνομα: Mr Ευάγγελος Τσιομπανίδης
Σχετικά έγγραφα
Κανένα στοιχείο
Αρχικό κείμενο αναφοράς:
Η δήλωση βόμβα ανήκει στον αρμόδιο Κοινοτικό Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα 6-7 Οκτωβρίου , με αφορμή το συνέδριο των κορυφαίων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων Copa – Cogeca.Ο κύριος Χόγκαν δήλωσε «Έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχουν κάποια δικαιώματα που δεν ξέρουμε που έχουν πάει».Επειδή έχουμε την υποψία πως οι Ελληνικές κυβερνήσεις είχαν ελεγχόμενους (τους οποίους πριμοδοτούσαν με κοινοτικές επιδοτήσεις) αγρότες-συνδικαλιστές τους οποίους και χρησιμοποιούσαν κάθε φορά που γινόταν αγροτικές κινητοποιήσεις για να τις κάμψουν εύκολα. Ζητάμε άμεσα; να διερευνηθεί που πήγαν τελικά αυτά τα δικαιώματα ; Και αν πήγαν σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν να επιστραφούν στους πραγματικούς παραγωγούς και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι. ¨Η αν δεν δινόταν σε συνδικαλιστές σε ποιους δινόταν; και με ποια κριτήρια; με κομματικά απο την εκάστοτε κυβέρνηση; ή υπάρχει βαθύτερο προϊόν διαπλοκής. Ζητούμε άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και επιτέλους να υπάρξει διαύγεια στην κατανομή των δικαιωμάτων αγροτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα που να μην χωράει κομματική παρέμβαση για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σύνοψη αναφοράς
Ο αναφέρων κάνει λόγο για δήλωση του Επιτρόπου Γεωργίας, ο οποίος σε επίσκεψή του στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2016 φέρεται να δήλωσε ότι κάποιες αγροτικές επιδοτήσεις στην Ελλάδα καταβλήθηκαν σε αγνώστους. Ζητά να διερευνηθεί σε ποιους κατέληξαν οι επιδοτήσεις αυτές, και εάν καταβλήθηκαν σε μη δικαιούχους, αυτές να επιστραφούν και να διωχθούν οι υπαίτιοι. Επίσης αναρωτιέται εάν κάποιες επιδοτήσεις δίδονταν από την εκάστοτε κυβέρνηση σε συνδικαλιστές αγρότες για να μετριάσουν τις αντιδράσεις και να υπάρξει διαφάνεια στην καταβολή επιδοτήσεων, πέραν από κομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ:
ΘΕΜΑ: Αναφορά αριθ.1163/2016
Αξιότιμε κύριε
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Επιτροπή Αναφορών έχει αρχίσει να εξετάζει την αναφορά σας.Η επιτροπή θεωρεί την αναφορά σας παραδεκτή δεδομένου ότι το αντικείμενο της εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στην συνέχεια η επιτροπή ζήτησε απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξάγει προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάση των πληροφοριών που έχεται υποβάλει. Η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφοράς σας μόλις λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Η επιτροπή πιστεύει εξάλλου ότι τα θέματα που θίγετε στην αναφορά σας πρέπει να υποβληθούν επίσης και στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο πεδίο αρμοδιότητας της οποίας εμπίπτει, και αποφάσισε συνεπώς να την διαβιβάσει Ευρωπαϊκή επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου για ενημέρωση.
Θα σας ενημερώσω εγκαίρως ως οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την αναφορά σας.
Με εκτίμηση
CECILIA WIKSTROM
Πρόεδρος επιτροπής Αναφορών

www.zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΑνεκλήθη η παραίτηση του διευθυντή την ορθοπεδικής κλινικής κ. Γαλάνη
Επόμενο άρθροΔείτε το Ψήφισμα των θεσμικών φορέων Αν. Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με τη δημιουργία νέων διοδίων επί της Εγνατίας