Γράφει ο Δημοσθένης Π. Δούκας – www.evrozoni.gr

Η θεσμοθέτηση, ίδρυση και λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού , με μετόχους τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης και με  διακριτικό τίτλο <<ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.>>, πέρασε από πολλά κύματα αμφισβητήσεων, συγκρούσεων και….υπονοουμένων. Πρωταγωνιστές στην αμφισβήτηση της αναγκαιότητας του είναι  μια συμμαχία δημοτικών παρατάξεων και συμβούλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης,(κάποιοι από τους οποίους εμφάνισαν ερμαφρόδιτη και αμφιλεγόμενη συμπεριφορά) με << ηγέτη>> τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και συνοδοιπόρο τον ανεκδιήγητο και οπισθοδρομικό Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου.

Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι στους Δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης επικρατεί νηνεμία και σιωπή. Παρόλες τις μανιακές προσπάθειες ακύρωσης της ίδρυσης του Οργανισμού, τελικά ύστερα από περιπέτειες και παλινδρομήσεις, ο Οργανισμός έλαβε <<σάρκα και οστά>> πριν από λίγες ημέρες. Και τότε αποκαλύφθηκε ότι με ευθύνη κυρίως του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ι. Ζαμπούκη, (οι δύο άλλοι δήμαρχοι μάλλον έπαιζαν  ρόλο στην ταινία <<Η σιωπή των αμνών>>, αφού δεν έφεραν αντίρρηση στις επιθυμίες του κύριου μετόχου), η διαδικασία δόμησης ενός αξιόπιστου και παραγωγικού φορέα αυτο-υπονομεύθηκε, από τις  επιλογές των προσώπων που ανέλαβαν κρίσιμους ρόλους στον Οργανισμό. Η ανάληψη της προεδρίας του από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης , υποδεικνύει πολλά. Συγκεντρωτισμό καίριων αξιωμάτων στο πρόσωπο του, απαξίωση των συνεργατών του(όσοι του απέμειναν), αδυναμία να πείσει άλλα  αξιόπιστα πρόσωπα ν αναλάβουν την θέση(από τον Δ. Λουρίκα μέχρι τον Γ. Κουκουράβα). Ακόμη και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έγιναν επιπόλαιες επιλογές που οδηγούν σε παραιτήσεις.

Το πιο κρίσιμο όμως λάθος έγινε στην επιλογή της  διευθύνουσας συμβούλου. Η οποία είναι μεν μια άριστη επιστήμων , με εξαιρετικό βιογραφικό αλλά αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως θα διευθύνει τον Οργανισμό εξ αποστάσεως και με…τηλεργασία. Η θέση της επιβάλλει να έχει μόνιμη και σταθερή παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και δευτερογενώς στους άλλους Δήμους. Κατέχει ήδη την ανάλογη θέση στον Αναπτυξιακό οργανισμό <<ΕΥΔΗΜΟΣ>> με έδρα την Αττική. Και με τον αστυφύλακα , και με τον χωροφύλακα, δεν μπορεί να γίνει. Όση καλή διάθεση κι αν έχει οι συνθήκες υποχρεώνουν την επιλογή μιας και μόνο  θέσης. Θυμόμαστε ότι όταν γίνονταν οι πρώτες συζητήσεις για την στελέχωση του Oργανισμού, για την  θέση του διευθύνοντος συμβούλου  <<κυκλοφορούσαν>> άλλα ονόματα. Τι μεσολάβησε και δόθηκε αυτός ο ρόλος στην Ε.Τατούλη δεν γνωρίζουμε. Με την ευκαιρία και με αφορμή διάφορα κουτσομπολιά που διακινούνται στην Αλεξανδρούπολη, καλό είναι να αναζητηθεί ποια είναι η σχέση της κ.Τατούλη με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Στο  διαδίκτυο υπάρχουν κείμενα και δηλώσεις που υποστηρίζουν ότι είναι κάκιστη μέχρι εχθρική. Παρ όλο που το 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. Αρκαδίας.

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή επαναλαμβάνεται η διαδικασία της εκλογής του Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Διδυμοτείχου
Επόμενο άρθροΟ Παύλος Δαμιανίδης νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης