Το παρακάτω κείμενο το διάβασα κάπου, χωρίς να ξέρω σε ποιον ανήκει…

Όμως με άγγιξε πάρα πολύ και το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και σε όσους έχετε ένα τετράποδο φιλαράκι που αγαπάτε πολύ και έχετε κοντά σας χρόνια! Διαβάστε παρακάτω…

Εμένα με συγκίνησε πολύ γιατί έχω κι εγώ ένα “παιδάκι” που ακούει στο όνομα “Ηρακλής”! Σας το παρουσιάζω όπως το βρήκα ακριβώς:

“Σε βλέπω να κλαις επειδή ήρθε η ώρα μου. Σε παρακαλώ, μην κλαις! Θέλω να σου εξηγήσω κάποια πράγματα………

Είσαι λυπημένος επειδή έφυγα και είμαι χαρούμενος γιατί σε ξέρω! Πόσα ζώα πεθαίνουν κάθε μέρα χωρίς να γνωρίζουν κανέναν; Περνάμε τόσο χρόνο για να είμαστε ευτυχισμένοι μόνοι μας! Ξέρουμε μόνο το κρύο, τη δίψα, τον κίνδυνο, την πείνα…. Πολεμάμε κάθε μέρα για φαγητό και καταφύγιο για τη νύχτα…. Βλέπουμε πολλά πρόσωπα κάθε μέρα που περνούν τις μέρες τους χωρίς εμάς, ούτε καν μας αντιλαμβάνονται. Αλλά ίσως είναι καλύτερα επειδή δεν μας βλέπουν καν…..

Αλλά μερικές φορές έχουμε την μεγάλη τύχη που μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι ένας άγγελος που μας φέρνει στον εαυτό του. Μερικές φορές είναι άγγελοι που δουλεύουν σε μια οργάνωση, και μερικές φορές είναι άγγελοι που δεν μας αναζητούν και μας βοηθούν……

Και μετά όλα αλλάζουν! Διαλέγουν παράξενες λέξεις για να μας μιλάνε κάθε φορά που μας βλέπουν. Νομίζω ότι το λένε “όνομα” και μας κάνει μοναδικούς για σένα. Δεν είμαστε πια “ένας από τους πολλούς”. Και ξέρουμε τι είναι το ” σπίτι Μπορείς να φανταστείς πόσο σημαντικό είναι αυτό για μας; Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε, ούτε πείνα, ούτε θλίψη, κίνδυνο ή κρύο. Μας κάνει ευτυχισμένους! Για τον καθένα μας αυτό το σπίτι είναι παλάτι! Τώρα δεν ανησυχώ για το πού μπορώ να πάω όταν αρχίσει να βρέχει, τι θα μου συμβεί όταν κάποιος πληγωθεί από ένα αυτοκίνητο. Και το πιο όμορφο είναι να μην είσαι μόνος πια! Κανένα ζώο δεν συμπαθεί τη μοναξιά! Τι άλλο θέλεις;…..

Ξέρω ότι είσαι λυπημένος γι ‘ αυτό, αλλά έπρεπε να φύγω. Να σε ρωτήσω, μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Και σε ακούω να κλαις…. και να λες ότι μπορεί να μην έκανες αρκετά για μένα…. Μην το λες αυτό! Έχεις κάνει πολλά για μένα! Χωρίς εσένα, δεν έπρεπε να το είχα συναντήσει αυτό. Χωρίς εσένα, δεν θα ήξερα ποτέ πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή. Πρέπει να ξέρεις: Εμείς τα ζώα ζούμε πολύ έντονα. Έχουμε πολλά πράγματα και είμαστε πολύ σοφοί. Απολαμβάνουμε κάθε μικρό πράγμα. Κάθε μέρα! Και ξεχνάμε τις κακές εμπειρίες του παρελθόντος πολύ γρήγορα. Η ζωή μας ξεκινά όταν οι άγγελοι χωρίς φτερά μας δίνουν δώρα όπως έκανες για μένα. Θέλω να ξέρεις ότι ακόμα και για ένα ζώο είναι πολύ σοβαρό αν δεν έχει πολύ χρόνο σ ‘ αυτόν τον κόσμο. Άγγελοι σαν εσένα μας κάνουν τη μεγαλύτερη υπηρεσία αν μας ακολουθήσουν στο τελευταίο μας μονοπάτι – δεν θα μας αφήσουν ήσυχους. Κανείς μας δεν θέλει να είναι μόνος… τουλάχιστον όταν συνειδητοποιήσουμε το δρόμο μας μέχρι το τέλος.. Αυτή τη στιγμή, ένα χάδι και μια εκμετάλλευση είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Μας δίνει τη δύναμη να πάμε ειρηνικά. Μην κλαις πια… σε παρακαλώ….

Είμαι ευτυχισμένος τώρα! Θα πάρω στις αναμνήσεις μου το όνομα που διάλεξες για μένα… τη ζεστασιά που ένιωσα μαζί σου…. τον ήχο της φωνής σου που μιλούσε τόσο πολύ για μένα… ακόμα κι αν δεν καταλάβαινα πάντα αυτό που ήθελες να μου πεις… Στην καρδιά μου, θα πάρω ό, τι μου έχεις δώσει. Ό, τι έκανες για μένα ήταν απείρως πολύτιμο για μένα. Ποτέ δεν μίλησα τη γλώσσα σου, αλλά ίσως θα μπορούσες να δεις την ευγνωμοσύνη για όλα αυτά στα μάτια μου. Σας ζητώ δύο πράγματα: να πλένετε τα δάκρυα από το πρόσωπό σας και να χαμογελάτε! Πάντα να θυμάσαι πόσο όμορφα περάσαμε μαζί. Πόσο θα μπορούσαμε να γελάμε μαζί. Πάρε το καλό από αυτή τη στιγμή, όπως κι εγώ. Μη μου πεις ότι δεν θέλεις άλλο ζώο επειδή σε πληγώνει. Δεν θα μπορούσα ποτέ να είχα μια τόσο υπέροχη ζωή χωρίς εσένα. Σε παρακαλώ, μην αποτύχεις σε κανένα άλλο ζώο. Υπάρχουν τόσα ζώα που περιμένουν κάποιον σαν εσένα! Δώσ ‘ τους αυτό που μου έδωσες. Το χρειάζεσαι όπως το χρειαζόμουν.

Απέτυχες σ ‘ αυτή την υπέροχη αγάπη του φόβου να υποφέρεις. Ακολούθησε τη συμβουλή μου και δες το καλό που μοιράζεσαι με τον καθένα μας. Συνειδητοποιείς ότι είσαι ένας άγγελος για μας και χωρίς εσένα ο κόσμος θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για εμάς. Συνεχίστε αυτό το έργο! Τώρα είναι η σειρά μου να γίνω ο άγγελός σου. Θα σε συνοδεύσω σ ‘ αυτό το μονοπάτι. Βοήθησε τους με τον τρόπο που με βοήθησες. Θα πω σε όλα τα ζώα που είναι εδώ μαζί μου, και θα τους πω για την οικογένειά μου…. Η πρώτη μου αποστολή θα είναι να σε βοηθήσω και να σιγουρευτώ ότι δεν είσαι τόσο λυπημένος πια. Κοίτα τον ουρανό απόψε και θα δεις μια λάμψη αστερίσκο. … Θέλω να ξέρεις ότι σου στέλνω αυτό το αστέρι, για να ξέρεις ότι είμαι καλός και είμαι καλά. Θα ήθελα επίσης να σας στείλω ένα δείγμα της ευγνωμοσύνης μου. Ευγνωμοσύνη για την αγάπη που μου έχεις δείξει. Δεν λέω “αντίο”, αλλά “τα λέμε σύντομα”. Γιατί αν υπάρχει παράδεισος για αγγέλους σαν εσένα, είναι το ίδιο που θα βρούμε. Σε περιμένω!”

www.youweekly.gr

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για τον επισιτιστικό εφοδιασμό
Επόμενο άρθροΞεκινά η διαδικασία οριοθέτησής οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων σε Ε.Γ.Σ.Α. ’87