Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή για ένα νέο κύμα μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές που παρατηρούν ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν αρχίσει να πυκνώνουν οι ροές.

Με δεδομένη την αύξηση περί το 20% στην κινητικότητα που παρατηρείται στον Έβρο, οι Αρχές τηρού πλήρως όλα τα πρωτόκολλα ώστε, για μία ακόμη φορά, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν πλήρως απέναντι στην πρόκληση που φέρνει ενδεχόμενο νέο μεταναστευτικό κύμα. Άλλωστε, πρόκειται για μια περίοδο όπου η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκεται στα ύψη και, υπό αυτό το πρίσμα, άπαντες παραμένουν σε εγρήγορση για τυχόν νέες προκλήσει του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, εις βάρος της χώρας μας.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, διακινητής στις Φέρρες δείχνει τουλάχιστον 12 άτομα να στοιβάζονται σε αυτοκίνητα. Μάλιστα, αρκετοί εκ των μεταναστών που συλλαμβάνονται, υποβάλλουν αίτημα πολιτικού ασύλου, ενώ υποστηρίζουν ότι ήταν κρατικοί λειτουργοί στην Τουρκία. Η κατάσταση δημιουργεί ανησυχίες για ενδεχόμενο κύμα επιχείρησης παράνομης εισβολής μεταναστών στη χώρα. Για τον σκοπό αυτό έχουν ληφθεί μέτρα επιπλέον θωράκισης του Έβρου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι περιπολίες είναι αυξημένες τόσο μέσα στον ποταμό όσο και στις παραποτάμιες περιοχές, από δύο ομάδες τύπου ΕΚΑΜ, 30 ατόμων η μία. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με τους συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν πρόσφατα, ενώ θα έχουν ως έδρα την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη. Μέριμνα υπάρχει και για τα νησιά, όπου οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με 530 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν το τελευταίο διάστημα. Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή νέου φράχτη στον Έβρο αλλά και την ενίσχυση του παλαιότερου, μετά και την υπογραφή και της σύμβασης με τέσσερις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Ο φράχτης αναμένεται πως θα παδαδοθεί τμηματικά σε διάστημα 5-8 μηνών, πράγμα που κρίθηκε απαραίτητο μετά τα γεγονότα της παράνομης εισβολής του περασμένου Μαρτίου, ενώ οι αρμόδιες αρχές συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για να δημιουργηθεί νέος φράχτης, στα ευάλωτα σημεία των χερσαίων τμημάτων στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

https://www.youtube.com/watch?v=kk_tKjU8hMI&feature=emb_title

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Τα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ που ήθελαν 40 τανκς να κατευθύνονται από τη Συρία στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο διέψευσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο δημοσιογράφος του Anadolu σημειώνει πως η δραστηριότητα των στρατιωτικών οχημάτων ήταν προγραμματισμένη και δεν υπάρχει στρατιωτική αποστολή στα ελληνικά σύνορα.

Νωρίς το απόγευμα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εικόνες και βίντεο με αυτοκινητοπομπές με 40 τανκς, τα οποία ξεκίνησαν από τα σύνορα με τη Συρία για να φτάσουν στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη. Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ», έγραφαν δημοσιεύματα.

Ερντογάν: Θα καταλάβουν πολιτικά ή στο πεδίο της μάχης

Το μπαράζ των εμπρηστικών δηλώσεων εις βάρος των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου, και ειδικά της Ελλάδας, συνέχισε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέρ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία που πραγματοποίησε για τα εγκαίνια νοσοκομείου τόνισε τη θέλησή του να κάνει την Τουρκία ένα από τα 10 μεγαλύτερα κράτη του κόσμου σημειώνοντας πως «αυτό δημιουργεί φόβο σε άλλες χώρες»

«Πίσω από τις συμμαχίες που εδραιώθηκαν εναντίον μας είναι η βιασύνη και ο φόβος που προκαλείται από αυτό», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος που, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτό καθώς αναφέρθηκε και στη στρατιωτική δύναμη της χώρας του εκφράζοντας ευθείες απειλές κατά πάντων.

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης», ανέφερε Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, απευθυνόμενος σε αποφοίτους πανεπιστημίου, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε τα εξής:

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απ αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

πηγη www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΈναρξη Νέων Τμημάτων στο Baila Conmigo
Επόμενο άρθροΗ γερμανική Fraport θα ελέγχει ακριτικά αεροδρόμια ακόμη και σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία;