Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθαν σήμερα (30/10) κάτοικοι του Δέλτα του Έβρου, όταν εντόπισαν σε κανάλι της περιοχής πέντε νεκρά άγρια άλογα.

Ο εντοπισμός των κουφαριών των ζώων μέσα στο κανάλι προκάλεσε αρχικά αμηχανία, αφού κανείς δεν μπορούσε να εκτιμήσει την αιτία του θανάτου τους και όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά (από πνιγμό μέχρι δολοφονία).

Δυστυχώς όμως, η ανάσυρση των κουφαριών κατέδειξε και την αιτία του θανάτου τους, που ήταν το πιο εφιαλτικό σενάριο: τα άλογα είχαν πυροβοληθεί. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι προχώρησαν εσκεμμένα σε αυτή την ενέργεια και μάλιστα x5.

Οι κάτοικοι του Δέλτα προφανώς ανέσυραν τα άλογα και φρόντισαν για την ταφή τους, όμως το συμβάν έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στην εκεί κοινωνία.

Τα άλογα του Δέλτα του Έβρου μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά όσο τα φλαμίνγκο ή τα άλλα υδρόβια πτηνά του, αλλά οι αγέλες τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πανίδας του. Εν τω μεταξύ είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές οι φορές που κάποιος δραστηριοποιούμενος στο Δέλτα του Έβρου έχει παραπονεθεί για προβλήματα που προκύπτουν από τα άλογα και αυτό κάνει το συμβάν ακόμη πιο περίπλοκο (σ.σ. όχι ότι αν τα άλογα «ενοχλούσαν» η δολοφονία τους θα ήταν η λύση, προφανώς, απλά η απολύτως αναίτια δολοφονία τους κάνει το συμβάν ακόμα πιο αποτρόπαιο).

Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook της Μελαχροινής Μαρτίδου

ΠΗΓΗ:reportal.gr

Προηγούμενο άρθρο2,5 εκ ευρώ για εξοπλισμό στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καβάλας
Επόμενο άρθροΤην Παρασκευή ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης , ο Γιάννης Ζαμπούκης