Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι μαθητικές και η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, λόγω κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, με απόφαση του πρωθυπουργού, λόγω της πανδημίας δεν θα διεξαχθούν οι μαθητικές και η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Να σημειωθεί ότι ούτε την 25η Μαρτίου είχαν γίνει παρελάσεις εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ολα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών για τον κορωνοϊό
«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων.

Ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων.

Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά.

Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο  τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.

Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων.  Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές».

Καταλήγοντας ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι δεν θα γίνουν φέτος οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου: «Σας ενημερώνω ότι, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με απόφαση του πρωθυπουργού δεν θα πραγματοποιηθούν στις 28 Οκτωβρίου μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις».

Πηγή: iefimerida.gr 

Προηγούμενο άρθροΗ Β’ ΕΛΜΕ Έβρου διοργανώνει συλλαλητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Επόμενο άρθροΥπογραφή σύμβασης «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε αποδοτική λειτουργία εξοπλισμού στην ΕΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»