Σε συνέχεια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2021 στον Έβρο για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή στις 12 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2021, εκδόθηκαν άμεσα οι αποφάσεις χρηματοδότησης των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμότειχου, Ορεστιάδας, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Το συνολικό ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών και την  αποκατάσταση υποδομών, κατανέμεται ως ακολούθως:

Φορέας Ποσά (σε ευρώ)
Π.Ε. Έβρου 210.000
Δήμος Αλεξανδρούπολης 500.000
Δήμος Σουφλίου 300.000
Δήμος Διδυμοτείχου 200.000
Δήμος Ορεστιάδας 90.000
Σύνολο 1.300.000

Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταβληθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι, τα ποσά που αντιστοιχούν στην πληρωμή του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών καθώς και απλών κατασκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση της οικοσκευής, σε πολίτες των οποίων οι οικίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΜηταράκης: “Το μεταναστευτικό ο μεγαλύτερος εργοδότης, αν δεν υπήρχαν εκατοντάδες προσλήψεις που κάναμε οι νέοι θα είχαν φύγει από τον Έβρο”
Επόμενο άρθρο“ΤΣΕΣΜΕ: Χωρίς τις ζώνες αποκλεισμού του, στα 12 μίλια, είναι σαν να λέτε: Hoş geldin*!”