Αγαπητοί μου Συμπολίτες Εβρίτες

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει μεταξύ των 16 υποψηφίων Βουλευτών του Κινήματος της Α’ Περιφέρειας Αθηνών στις επερχόμενες εκλογές. Επιπρόσθετα ένας σοβαρότατος λόγος υγείας, ο οποίος όμως ξεπεράσθηκε με τη βοήθεια του Υψίστου, με εξανάγκασε να παραμείνω κατόπιν ιατρικής εντολής σταθερά στην πρωτεύουσά μας την Αθήνα, όπου ζω και δραστηριοποιούμαι επιστημονικά και επαγγελματικά από το 1976.

Είναι η πρώτη φορά που Εβρίτης αλλά και Θρακιώτης συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη θέση και ο διορατικός Πρόεδρός μας έχει απόλυτη συναίσθηση για αυτό.

Η Τιμή είναι μεγάλη η πρόκληση μοναδική για μένα. Αφήνω τον Έβρο ως Εκλογική Περιφέρεια ο οποίος με τίμησε όσο κανείς άλλος με το να με περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του με το τίτλο του επιλαχόντα Βουλευτή το 2012 σε δύο απανωτές και δύσκολες αναμετρήσεις. Και για αυτό τον ευχαριστώ ολόψυχα.

Όμως ο Έβρος δεν τελείωσε για μένα ούτε θα τελειώσει ποτέ.

Γεννήθηκα Εβρίτης και θα τελειώσω την εφήμερη αυτή ζωή ως Εβρίτης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Και βεβαίως δηλώνω ότι από όποιο μετερίζι ή πολιτικό ή πολιτειακό αξίωμα και αν κληθώ να υπηρετήσω την πατρίδα στην καρδιά μου πρώτη προτεραιότητα θα είναι ο Έβρος μας.

Άλλωστε υπηρέτησα με συνέπεια όλους τους Εβρίτικους και Θρακιώτικους συλλόγους του Λεκανοπεδίου Αττικής επί σειρά δεκαετιών ανιδιοτελώς είτε ως πρόεδρος του Συλλόγου των Εβριτών Φοιτητών Αθήνας το 1978, είτε ως πρόεδρος του Συλλόγου Ορεστιαδιτών Αθήνας 1998, είτε ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας για τα 80 χρόνια της συνένωσης της Θράκης με την Ελλάδα το 2000 είτε ως πρόεδρος του Θρακικού Κέντρου Εταιρεάις Θρακικών Μελετών 1999-2005, είτε ως επικεφαλής του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός το 2022 για τα 102 χρόνια συνένωσης της Θράκης μας με την Ελλάδα.

Ως εκ τούτου σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί τον τίμιο αγώνα για την προκοπή της πατρίδας μας, την ανάσχεση της δημογραφικής συρρίκνωσης του Έβρου και της Ελλάδας, την επιστροφή των ξενητεμένων παιδιών μας, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του χειμαζόμενου λαού μας, τον αγώνα για το ξημέρωμα μιας καινούριας αξιοπρεπούς ζωής γεμάτης διαφάνεια και διαύγεια με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη.

Καλώ συνεπώς όλους τους Θρακιώτες και συνάμα όλους τους Εβρίτες των Αθηνών-είμαστε πάνω από 50.000-να με τιμήσετε με την ψήφο τους διαβεβαιώνοντάς σας ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να χαράξει για την Πατρίδα μας και τον Έβρο μας μια φωτεινότερη ζωή αντάξια των προσδοκιών μας.

Με τιμή και εκτίμηση

Δρ Σταμάτης Γεωργούλης

Δικηγόρος Διεθνολόγος Πανεπιστημιακός

πρώην Υποψήφιος Βουλευτής Έβρου

και νυν υποψήφιος Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Ιατρίδης: “Σκληρή και επικίνδυνη η καθημερινή μάχη των πιλότων μας”
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη… Η πόλη που μισεί τα δέντρα