Στην ακριτική Σαμοθράκη βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έναν μήνα μετά τη μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε το νησί.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης, Αθανάσιο Βίτσα, «Ένιωσα την υποχρέωση αυτή τη σημαντική μέρα να βρεθώ εδώ στην ακριτική και φιλόξενη Σαμοθράκη για έναν επιπλέον λόγο: ζήσατε μια μεγάλη καταστροφή τον Σεπτέμβρη και πρέπει να είμαστε στο πλευρό σας». Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρη τον Δήμαρχο και τους κατοίκους του νησιού για την ταχύτητα με την οποία επούλωσαν πολλές από τις πληγές, αλλά και για το σθένος και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την καταστροφή. «Ελπίζω η συμπεριφορά των κατοίκων της Σαμοθράκης να είναι ένα δίδαγμα για τους κατοίκους των πόλεων γιατί χωρίς τους ακρίτες μας, χωρίς τους νησιώτες μας, η Ελλάδα δεν υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο κ. Βίτσας ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη για την επίσκεψή του στο νησί. «Για εμάς» τόνισε «η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια χρονική στιγμή όπου η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας εμψυχώνει τον πληθυσμό, ο οποίος μετά την πρόσφατη φυσική καταστροφή που υποστήκαμε έχει ανάγκη την παρουσία όλων».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρακολούθησε το πρωί την παρέλαση στο νησί και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Ένιωσα την υποχρέωση αυτή τη σημαντική μέρα να βρεθώ εδώ στην ακριτική και φιλόξενη Σαμοθράκη για έναν επιπλέον λόγο. Ζήσατε μια μεγάλη καταστροφή τον Σεπτέμβρη και πρέπει να είμαστε στο πλευρό σας. Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια και σε εσάς προσωπικά και στους κατοίκους της περιοχής, γιατί πολύ γρήγορα επουλώσατε πολλές από τις πληγές. Το δικό μας χρέος, βέβαια, είναι να σας βοηθήσουμε ώστε να υπάρξει μια πλήρης αποκατάσταση των ζημιών. Μπράβο για άλλη μια φορά και ελπίζω η συμπεριφορά σας και των κατοίκων της Σαμοθράκης να είναι ένα δίδαγμα για τους Αθηναίους, για τους κατοίκους των πόλεων. Γιατί χωρίς τους ακρίτες μας, χωρίς τους νησιώτες μας, η Ελλάδα δεν υπάρχει».

Και η δήλωση του δημάρχου Σαμοθράκης Αθανάσιου Βίτσα:

«Έχουμε τη χαρά να γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου, παρουσία του κ. Θεοδωράκη σήμερα στη Σαμοθράκη. Για εμάς η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια χρονική στιγμή όπου η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας εμψυχώνει τον πληθυσμό, ο οποίος μετά την πρόσφατη φυσική καταστροφή που υποστήκαμε έχει ανάγκη την παρουσία όλων. Ευχαριστούμε για την επίσκεψη, είναι τιμή μας».

Φωτογραφίες της Αφροδίτης Χουλάκη –> εδω

Προηγούμενο άρθροΒ. Μαυρίδης: «Μόνο αν ενωθούν ΑΟΟ & Άθλος θα έχει μέλλον το βόλεϊ της Ορεστιάδας»
Επόμενο άρθροΔείτε όλη την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιάννη Ναλμπάντη