Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, επί του Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.  

  Ο Βουλευτής υπογράμμισε στην ομιλία του, τις θετικές προβλέψεις που περιλαμβάνει για την περιοχή μας, τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται να δώσει λύση σε δύο μείζονα αναπτυξιακά ζητήματα για τη Θράκη.

  Αρχικά, με την επίλυση μιας βασικής εκκρεμότητας, που αφορά το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σχετικά με τις εκτάσεις του ΟΣΕ που βρίσκονται εντός της ζώνης του λιμανιού που πλέον η διαχείρισή τους διατίθεται στον Ο.Λ.Α., με σκοπό την εκμετάλλευσή τους, στη φάση ανάπτυξης του λιμανιού που θα ακολουθήσει. 

  Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην επίλυση του ζητήματος που ταλαιπωρούσε από το 2010 τις επιχειρήσεις της Θράκης, με τα οφειλόμενα της επιδότησης του κόστους 12% της περιόδου 2010-2015, αφού δίνεται πλέον η δυνατότητα του συμψηφισμού των ποσών αυτών με υφιστάμενες ή μελλοντικές οφειλές των επιχειρήσεων, προς το Δημόσιο. «Με τη ρύθμιση αυτή δίνεται μια ανάσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τις επιχειρήσεις της Θράκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Ο Βουλευτής ευχαρίστησε την Κυβέρνηση διότι εκτός από τα δύο θέματα που επιλύονται σήμερα για τη Θράκη, μέχρι τώρα ανταποκρίθηκε σε όσα ζητήθηκαν, όπως οι αποζημιώσεις των αγροτών για τις ζημίες του 2018.

  «Στη Θράκη είμαστε αισιόδοξοι για ένα ακόμη λόγο, γιατί ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, υπό την προεδρία της κυρίας Μπακογιάννη, μιας πολιτικού με μεγάλη εμπειρία. Πιστεύω πως θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, με ένα πόρισμα που θα είναι η πυξίδα για την ανάπτυξη της Θράκης τα επόμενα χρόνια», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Κελέτσης.

Προηγούμενο άρθροΚαθαρισμός περιοχής παραλίας Δικέλλων
Επόμενο άρθροΑθάνασιος Δρούγος: Τα 3 πολεμικά σενάρια με την Τουρκία – Η Ισλαμοεθνικιστική τάση Ερντογάν αντιστρατεύεται τα δυτικά συμφέροντα