Στην επιτροπή θα συμπεριλαμβάνονται εκπρόσωποι των κομμάτων και μια ομάδα προσωπικοτήτων, η οποία θα δουλέψει με σύστημα και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την εκπόνηση ενός σχεδίου ανάπτυξης της Θράκης

Την πεποίθησή του ότι η πρότασή του για σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη θα ευδοκιμήσει, εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, παραχωρώντας χθες συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή. Όταν ρωτήθηκε σχετικά έκανε γνωστό ότι η πρωτοβουλία για την διακομματική επιτροπή ξεκίνησε από εκείνον το 2014, οπότε συνέλεξε περίπου 40 υπογραφές βουλευτών, με τελευταία την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ζητώντας την σύσταση αυτής της επιτροπής με αποκλειστικό θέμα την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Θράκης.
Η πρόταση με τις 40 υπογραφές υποβλήθηκε για πρώτη φορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όταν εκείνος ήταν πρόεδρος της Βουλής. Εκείνος απέστειλε την πρόταση στις ηγεσίες όλων των κομμάτων χωρίς να βρει ανταπόκριση πλην μίας του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και ήταν ο μόνος ο οποίος απάντησε στην επιστολή Μεϊμαράκη τότε.
Όταν άλλαξε η κυβέρνηση το 2015, την ίδια πρόταση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης την υπέβαλε στη νέα πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εκείνη την αποδέχτηκε και δεσμεύτηκε να την μεταβιβάσει, όμως δεν πρόλαβε να το κάνει, καθώς αντικαταστάθηκε. Στην συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης, καθώς δεν είχε πλέον την κοινοβουλευτική ιδιότητα για να την καταθέσει εκ νέου στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ολοκληρώνοντας το βιβλίο του «Θράκη, το επόμενο βήμα», την συμπεριέλαβε μέσα σε αυτό και κάλεσε σε δημόσιο διάλογο κατά την παρουσίασή του στην Αθήνα.
Εκεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Γκοτζιάς μιλώντας από το βήμα κατά την παρουσίαση του βιβλίου, αποδέχτηκε την πρόταση και δεσμεύτηκε ενώπιον του διακομματικού ακροατηρίου ότι θα την προωθήσει στον πρωθυπουργό. Σήμερα, όπως πληροφορήθηκε ανεπισήμως ο κ. Στυλιανίδης, «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε θετικά. Η πρόταση εστάλη στα κόμματα και με βεβαιότητα μπορώ να σας πω ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση αυτή για την σύσταση μιας διακομματικής επιτροπής, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται εκπρόσωποι των κομμάτων και μια ομάδα προσωπικοτήτων, η οποία θα δουλέψει με σύστημα και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την εκπόνηση ενός σχεδίου ανάπτυξης της Θράκης».
Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για την έκβαση αυτής της προσπάθειας βρίσκεται και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

www.xronos.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιθεώρηση αντιπλημμυρικών έργων
Επόμενο άρθροTI ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ. ΑΙΓΑΙΟ (14 Φεβρουαρίου 1992)