Όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος:

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για το γεγονός ότι, μετά από χρόνια καθυστερήσεων, έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη ενός ιδιαίτερα σημαντικού μνημείου της Περιφέρειάς μας, του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης στο βόρειο Έβρο.

Στόχος είναι τα μοναδικά ευρήματα του τύμβου -άμαξες, άλογα, κτερίσματα και αγγεία που συνόδευαν τους τέσσερις νεκρούς που τάφηκαν εκεί τον 2ο αιώνα μ.Χ.- να αναδειχθούν, με την κατασκευή ενός μουσειακού κελύφους και τη δημιουργία ενός οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου που, σύμφωνα με την ίδια την κ. Υπουργό, θα μπορούσε να διαδραματίσει για την περιοχή του βόρειου Έβρου έναν αναπτυξιακό ρόλο αντίστοιχο με αυτόν της Βεργίνας στην Ημαθία.

Πρόκειται για ένα έργο που συζητήσαμε διεξοδικά με την κ. Υπουργό στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στις 10 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή και για το οποίο συμφωνήσαμε να προχωρήσει ως μελέτη-κατασκευή με το Υπουργείο να δρομολογεί άμεσα τις διαδικασίες και την Περιφέρεια να το χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ.

Η κ. Μενδώνη έχει και την επιστημονική κατάρτιση και την διοικητική εμπειρία ώστε να παρεμβαίνει καταλυτικά σε ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η συνεργασία μαζί της είναι πάντα γόνιμη.

Την ευχαριστώ για αυτό αλλά και για τα καλά της λόγια για το πρόσωπό μου σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Προηγούμενο άρθροΑλκιβιάδης Στεφανής: “Η επιτυχία στον Έβρο εξύψωσε την ψυχολογία και το ηθικό του Έλληνα – Την ίδια αποτελεσματικότητα θα επιδείξουμε σε όλα τα επίπεδα, σε όλη την επικράτεια, μέχρι και στην τελευταία βραχονησίδα μας”
Επόμενο άρθροΑπό τις 27/04/2020 αναλαμβάνει καθήκοντα νέος Ουρολόγος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου