Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Μαζί με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας, όπως ο στρατηγός Κρίστοφερ Μόχαν της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Θεάτρου Επιχειρήσεων (ΤSC) και ο υποστράτηγος Αϊβον Τζόουνς (CFA), Διοικητής Σχεδίων και Επιχειρήσεων του Βρετανικού Στρατού, επιθεώρησαν τις προετοιμασίες που γίνονται στο χώρο του λιμανιού για την προώθηση εξοπλισμού και υλικού στις δυνάμεις οι οποίες μετέχουν στην άσκηση DEFENDER Europe 2021.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Η επίσκεψη αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας και εμπιστοσύνης, καθώς και ξεκάθαρη ένδειξη στήριξης της Ελλάδας από τους ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν στρατηγικής σημασίας το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και για το λόγο αυτό άλλωστε θα συμπεριληφθεί στη νέα επικαιροποίηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας και ειδικότερα στη λίστα με τις εγκαταστάσεις και τους στρατιωτικούς χώρους που θα μπορεί να χρησιμοποιεί η υπερδύναμη στη χώρα μας.

Προηγούμενο άρθροΗλίας Ηλιακόπουλος: “Αναρμόδιες υπηρεσίες, προχειρότητα και έλλειψη συντονισμού για ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ Ορμενίου”
Επόμενο άρθροΒασίλης Μαυρίδης: “Έχουμε μεγάλη θετικότητα κορονοϊού και στην Ορεστιάδα”