Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωσταντίνος ο εξ Οικονόμων» στην 38ή Γ. Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση τον παρακάτω ψηφίσματος:

Οι ιεροδιδάσκαλοι – παπαδάσκαλοι στην συνείδηση και την ορολογία του Ελληνικού λαού απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας Κρήτη – Πελοπόννησο έως Αλεξανδρούπολη, ενάντια στις φοβίες και συνωμολογίες της πανδημίας που περάσαμε και περνάμε, ήρθαμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στους Ακρίτες μας που φυλάσσουν “Θερμοπύλες”.

Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπολεως και Σαμοθράκης κ. Ανθίμου του οποίου η αγάπη του και η επιμονή του ενδυνάμωσε την απόφασή μας να πραγματοποιήσουμε το συνέδριο μας εδώ -πέρυσι μας εμπόδισαν τα πολλά κρούσματα -φέτος με όπλο το εμβολιασμό μας ήρθαμε ταπεινοί προσκυνητές στα Αγιασμένα χώματα της Θράκης μας.

Να αποδώσουμε τιμή και ένα μεγάλο Εγκάρδιο Ευχαριστώ στον Φιλόχριστο Στρατό μας και στην Αστυνομία που προέταξαν πέρυσι και καθημερινά προτάσσουν τα στήθη τους απέναντι στα γεωπολιτικά ,επεκτατικά σχέδια των γειτόνων μας.

Η συνάντηση μας με τους φαντάρους μας, τους αξιωματικούς, τον Διοικητή και τον κ. Ταξίαρχο στο φυλάκιο της Γεμιστής, μας γέμισε χαρά μα και συνάμα υπερηφάνεια, ασφάλεια ότι η υπεράσπιση της Πατρίδας μας βρίσκεται σε άξια χέρια.

Τα μικρά συμβολικά δώρα μας θα τους συντροφεύουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Μεταφέρουμε την ομοψυχία κα ενότητα όλου του Ελληνικού λαού μα και συνάμα τις προσευχές μας για ειρηνική επίλυση και διευθέτηση όλων των διαφορών που μας χωρίζουν και να είναι μόνιμη ει δυνατόν και όχι προσωρινή η χείρα φιλίας που αντάλλαξαν προ ημερών οι ηγέτες των δύο κρατών.

Οι Ιεροδιδάσκαλοι, οι Ορθόδοξοι Ιερείς-Δάσκαλοι που υπηρετήσαμε -ελάχιστοι υπηρετούν -35-40 χρόνια το άνθος της Πατρίδας μας στα δυσπρόσιτα, παραμεθόρια, ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία μεταλαμπαδεύσαμε στους χιλιάδες των μαθητών μας -στα παιδιά μας τις αιώνιες αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας όπως μας τα παρέδωσαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας.

Ο ΠατροΚοσμάς αποτέλεσε για όλους μας το φωτεινό παράδειγμα της διδασκαλικής μας πορείας και έμπνευσης για να φωτίσουμε τις ψυχές των παιδιών μας με την γνώση και την Ελληνορθόδοξη παράδοση.

Στα 200 χρόνια της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας πέρα απ΄τις ομιλίες -αναφορές και εορτασμούς εμείς καταθέτουμε το αιώνιο μνημόσυνο σε κάθε Θεία Λειτουργία για όλους αυτούς που το ένδοξο ’21 έδωσαν την ζωή τους και με μπροστάρη τον Μεγάλο Γέρο του Μοριά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη πρότασσαν το “Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία”.

Από την άκρη της Ελλάδος στέλνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχές στην Αξιότιμη Κα. Υπουργό Παιδείας για μια συνάντηση με τους Ιεροδιδασκάλους όπως στον λόγο επί τη ανάληψή των καθηκόντων της είχε αναφέρει …

Η Χάρις του Τριαδικού Θεού και η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγιά μας, ευχόμαστε να απαλλάξει το γρηγορότερο την Πατρίδα μας και ολόκληρο τον κόσμο από την φοβερή πανδημία και να μας προστατεύει από κάθε ορατό και αόρατο κίνδυνο.

Ο Πρόεδρος Τα Μέλη

π. Σωκράτης Ξενικάκης π. Δημήτριος Τσιρώνης Αντιπρόεδρος
π. Γεώργιος Γκόλιας Γραμματέας
π. Θωμάς Γάκης Ταμίας
π. Χρήστος Απόστολος Μέλος

Προηγούμενο άρθροΣελμά Καραχότζα: Η Πομάκα που αρίστευσε στις Πανελλαδικές – Σεμπαϊδήν Καραχότζα: «Ευτυχώς που δεν πήγε στο (ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ) μειονοτικό σχολείο»
Επόμενο άρθροΣτον πάγο οι μεταβιβάσεις ακινήτων εν αναμονή νομοθετικής λύσης