Σε επίπεδο κορυφής έγιναν σήμερα κρίσιμες συνομιλίες για τον LNG στην Αλεξανδρούπολη. Στην πόλη βρέθηκαν οι επιχειρηματίες του επενδυτικού σχεδίου της πλωτής εξέδρας του υγροποιημένου φυσικού αερίου ,  Πήτερ Λιβανός και Δημήτρη Κοπελούζος. Οι επιχειρηματίες βρέθηκαν στον Ο.Λ.Α για σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Χρήστο Δούκα στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Τοψίδης και ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. Νωρίτερα πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λιβανός βρέθηκε στο Δημαρχείο και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Λαμπάκη.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς ο οποίος δήλωσε στο alexpoli.gr “Η σημερινή παρουσία των κυρίων Λιβανού και Κοπελούζου στον Εβρο, υποδηλώνει το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους, για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού επιχειρηματικού σχεδίου κατασκευής και αξιοποίησης του υπεράκτιου πλωτού σταθμού υποδοχής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Εμείς ως περιφέρεια στηρίζουμε κάθε σοβαρή επιχειρηματική πρωτοβουλία, που έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό και αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, στο ευρύτερο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον.”

Στις δηλώσεις του ο κ. Δούκας επεσήμανε ότι είναι μεγάλη υπόθεση το ότι οι ίδοι οι επιχειρηματίες ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη για επαφές και τόνισε ότι στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία και τις δυνατότητες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης απέναντι σε ενεργειακά θέματα. Οι φιλοδοξίες είναι πλέον μεγάλες είπε ο κ. Δούκας και συμπλήρωσε ότι το master plan του λιμανιού που θα ολοκληρωθεί σύντομα θα περιλαμβάνει και όσα πρέπει για να διασφαλίσει την συνεργασία με τον σχεδιαζόμενο LNG.

“Ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες για την περιοχή και η χώρα δε πρέπει να αποτύχει σε αυτό” σχολίασαν οι επενδυτές σύμφωνα με τον κ. Δούκα ενώ τόνισαν και την εθνική σημασία της επένδυσης.

Προηγούμενο άρθροΜαθήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στο ΕΜΘ
Επόμενο άρθροΧρ. Σπίρτζης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Από το τέλος του 2018 το ενιαίο αναλογικό σύστημα διοδίων