Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν μέσα σε διάστημα τριών ημερών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, θέτοντας την πρωτεύουσα του Έβρου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, πρώτος θα έρθει την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο υπουργός των Εξωτερικών κ.Δένδιας, προκειμένου να παραστεί σε παρουσίαση βιβλίου με την ευκαιρία εορτασμού των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιρεάς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας, ο Νίκος Δένδιας θα έχει ενδιαφέρον ποιες δηλώσεις θα κάνει και τι μήνυμα θα στείλει στην Τουρκία.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπορίσοφ

Σειρά θα πάρει τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι τώρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί στην Αλεξανδρούπολη με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Μια συνάντηση που αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας, με τους λόγους της αλλαγής να μην γίνονται επισήμως τουλάχιστον γνωστοί.

Η συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών θα αφορά σίγουρα  τον Διασυνδετικό Αγωγό Φυσικού Αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), ενώ στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εκτός των πρωτευουσών των δύο κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. η ατζέντα θα περιλαμβάνει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού, επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή.

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα 16 ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός των οικισμών της Κοινότητας Μάκρης