Επαναπατρίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά την πεντάμηνη περιπέτεια που έζησαν κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνταν από τις 1 Μαρτίου, προσγειώθηκε στην Θεσσαλονίκηλίγο μετά τις 3:00 το πρωί σήμερα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστο.

Έφτασαν συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν ο υπουργός Εθνικής ΆμυναςΠάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι γονείς τους.

Μόλις οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, στρατιωτικό άγημα τους απέδωσε τιμές.

Νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε γράψει σχετικά: «Επιτέλους ελεύθεροι, στο δρόμο για την πατρίδα! Μεγάλη χαρά, μεγάλη επιτυχία. Αποτέλεσμα συστηματικής διπλωματικής προσπάθειας και κινητοποίησης της πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων, με τις ευχές όλων των Ελλήνων. Νέες προοπτικές για ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Κατρούγκαλος.

Πηγή: cnn.gr

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISI/MOTION TEAM

Προηγούμενο άρθροΕλεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Επόμενο άρθροΟικουμενικός Πατριάρχης: «Μεγάλο δώρο της Παναγίας η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών»