Για ένα ακόμη ρεκόρ συμμετοχών οδεύει το RUN GREECE Αλεξ/πολης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 24 Σεπτεμβρίου, με διοργανωτή το ΣΕΓΑΣ και την συνεργασία των τοπικών φορέων και την στήριξη της ελεύθερης οικονομίας.

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο Αλεξ/πολης, παρουσιάσθηκε το όραμα, οι στόχοι και οι λεπτομέρειες του αγώνα.

«Οι επιμέρους στόχοι που τέθηκαν από την αρχή του θεσμού επετεύχθησαν με το παραπάνω. Η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στον Έβρο, η βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας πολιτών, η προβολή της Αλεξανδρούπολης πανελλαδικά, η ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού, η δημιουργία του μαζικότερου αθλητικού γεγονότος στην Περιφ.Αν.Μακ.Θράκης,  έχουν επιτευχθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Πατερόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «το Run Greece είναι σημείο αναφοράς για τους Έλληνες δρομείς».

Για τα ειδικά κίνητρα εξήγησε ότι «οι τρεις πρώτοι των 10 χλμ βραβεύονται και με οικονομικό μπόνους, ενώ φέτος για πρώτη φορά οι είκοσι πρώτοι δρομείς (10 άνδρες και 10 γυναίκες, από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες), από τις επτά πόλεις των Run Greece θα συμμετέχουν στον τελικό αγώνα 3χλμ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την μέρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Εκεί θα βρεθούν με την στήριξη ασφαλιστικής εταιρείας, χορηγού του αγώνα και η νικήτρια πόλη θα διαθέσει σε ίδρυμα της περιοχής της, ένα ακόμη ποσό από το μεγάλο χορηγό».

Από την πλευρά της Περιφέρειας ΑΜΘ, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Δημούδη καλωσόρισε το Run Greece για ακόμη μια χρονιά στην Αλεξανδρούπολη και εξέφρασε τη άποψη ότι όλοι οι φορείς είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν ένα τόσο  μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Τόνισε ότι ο αγώνας αυτός χαρίζει χαρά και χαμόγελα,  κάλεσε του πολίτες να τον στηρίξουν μαζικά, ενώ συνεχάρη όλους όσους βοηθούν στην οργάνωση του.

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, επεσήμανε πως το Run Greece αποτελεί παράδειγμα  συνεργασίας  κρατικών και ιδιωτικών φορέων και το τεράστιο αποτέλεσμα του οφείλεται ακριβώς σ’ αυτήν την συνεργασία. «Πρέπει να διδαχθούμε απ’ αυτήν την συνύπαρξη» τόνισε ο Δήμαρχος. «Το μεγάλο αυτό γεγονός συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου και έχει εξασφαλισμένη επιτυχία, με τη δεδομένη στήριξη και του Δήμου μας».

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, τόνισε ότι δύο από τα οφέλη του αθλητισμού και ειδικά των αγώνων δρόμων, είναι η επαφή μεταξύ των ανθρώπων, που σήμερα την έχει ο άνθρωπος μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και το χαμόγελο που θα προσφερθεί απλόχερα την μέρα του αγώνα.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακ.Θράκης Βασίλης Ιορδανίδης,  εξέφρασε τις ευχαριστίες του ΣΕΓΑΣ προς τους φορείς που συνδιοργανώνουν ή και βοηθάνε στην διεξαγωγή του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, του οποίου θα στηρίξουν με την συμμετοχή τους και άνθρωποι της Ομοσπονδίας την μέρα του αγώνα

Στο πλευρό των διοργανωτών η Τροχαία Αλεξανδρούπολης και ο Στρατός που θα συμβάλλουν στην ασφάλεια και διοικητική μέριμνα του αγώνα.

Η Διοικητής της Τροχαίας Κυριακή Κερέμη, τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία υποδέχεται με χαρά τον αγώνα, που βάζει τον αθλητισμό στην ζωή μας, βελτιώνει την παιδεία, την ευγενή άμυλα και ενώνει λαούς και διαβεβαίωσε ότι η  Αστυνομία θα φροντίσει για την άρτια και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τέλος ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ ΑΜΕΑ ΚΟΤΙΝΟΣ, Ειρήναρχος Κεμανετζής, εξέφρασε την ευχαρίστησή εκ μέρους του μοναδικού αθλητικού συλλόγου ΑΜΕΑ στην πόλη, προς τον μεγάλο χορηγό του Run Greece,  που τους επέλεξε να δεχθούν την κοινωνική προσφορά του. Ο σύλλογος συμμετέχει κάθε χρόνο με αθλητές και γονείς στον παιδικό αγώνα.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι συμμετείχαν 3350 αθλητές-τριες, ενώ φέτος δίνεται η δυνατότητα να πάρουν μέρος 1000 παραπάνω.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 του μήνα, αυτές που θα αναγράφουν και το όνομα του αθλητή, μαζί με τον αριθμό.

Θυμίζουμε ότι οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 11πμ-2μμ και 6-9μμ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (Γραφεία ΜΓΣ Εθνικού Αλεξ/πολης) και το Σάββατο από 11πμ -2μμ μπροστά στο Δημαρχείο. Τέλος γίνονται κατά τόπους και στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Κομοτηνής και Σαπών.

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Έβρο
Επόμενο άρθροΚατέρρευσε η μεγάλη γέφυρα του ποταμού Κομψάτου