Γράφει ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, Συγγραφέας

Στη Θράκη, δεκαετίες τώρα, το άθλιο Ελληνικό κράτος, έχει παραδώσει τους Πομάκους στην προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου που προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να τους δημιουργήσει τουρκική συνείδηση.

Οι Πομάκοι είναι γηγενές θρακικό φύλο, πιθανότατα έλκουν την καταγωγή από την αρχαία φυλή των Αγριάνων (οι οποίοι ήσαν δεινοί τοξότες και ακολούθησαν τον Αλέξανδρο στην εκστρατεία του), είναι μεν μουσουλμάνοι, αλλά δεν είναι τουρκόφωνοι, ούτε τουρκογενείς.

΅Εχουν τη δική τους γλώσσα, τα δικά τους έθιμα και τις δικές τους συνήθειες. Η συντριπτική δε πλειοψηφία έχει και ελληνική συνείδηση.

Πριν από μερικές ημέρες η ΕΡΤ στην εκπομπή της “Ειδικές Αποστολές” την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου, πρόβαλε ένα (ο θεός να το κάνει) οδοιπορικό στη Θράκη.

Έχοντας, προφανώς, παντελή άγνοια των ισορροπιών της περιοχής, πρόβαλαν με συνεντεύξεις όλα τα ακραία στοιχεία της μειονότητας που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο. Οι ανίδεοι, δεν δίστασαν ακόμα να δώσουν βήμα και σ’ αυτόν τον πρακτορίσκο τον δήμαρχο Ιάσμου, ο οποίος δημοσίως έχει τοποθετηθεί υπέρ της “αυτονομίας” της Δυτικής Θράκης.

Οι συνεντεύξεις αυτές, ως ήταν λογικό και αναμενόμενο, εξόργισαν, δικαίως, τους Πομάκους που ζούν στην περιοχή. Η ΕΡΤ έχει στοιχειώδη υποχρέωση να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Και είναι απορίας άξιον πως τόσο σοβαρά θέματα, σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, αντιμετωπίζονται με τόση επιπολαιότητα.. Εκτός και αν εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες….

Οι Πομάκοι της Θράκης για το νόμο για τους Ιμάμηδες

Προηγούμενο άρθροΈνας μήνας συλλογής απο τις καρδιές και τα καπάκια αγάπης πήραν το δρόμο τους!
Επόμενο άρθροΑνεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: «Έχει ξεφύγει η ιστορία με τις ανεμογεννήτριες στη Θράκη»