Να μην προχωρήσει η σύμπτυξη τμημάτων στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να εξασφαλιστεί η μείωση των μαθητών ανά τμήμα λόγω και της πανδημίας, ζητούν με Ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναλυτικά:

«Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια, προωθούν τις αναδιαρθρώσεις στον χώρο της Εκπαίδευσης. Περίπου τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εντοπίζονται σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, υλοποιούνται συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας, αντί να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων και τη δημιουργία τμημάτων με λιγότερους μαθητές.

Οι μαθητές του 3ου Γυμνάσιου Αλεξανδρούπολης, λόγω της σύμπτυξης τμημάτων, έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που εμποδίζουν τη μαθησιακή διαδικασία και την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ο διευθυντής του σχολείου έχει υποβάλει αίτηση παραίτησης.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών Γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης (423 μαθητές/τριες) με εκατόν τριάντα (138) μαθητές/τριες εγγεγραμμένους στην Α΄ Γυμνασίου. Μέχρι σήμερα και όπως είχε προ μηνών εγκριθεί από τη ΔΙΔΕ Έβρου, λειτουργούν έξι τμήματα.

Να σημειωθεί πως ήδη στο σχολείο λειτουργούν τμήματα με έως 28 μαθητές, έπειτα από μετεγγραφές, ενώ στα τμήματα υπάρχουν μαθητές με ποικίλες μαθησιακές δυσκολίες (αυτισμό, βαρηκοΐα, προβλήματα όρασης, υπερκινητικότητα κ.ά.)

Από τις 25 Οκτώβρη καθηγητές, που είχαν αρχικά τοποθετηθεί στο σχολείο, μετακινήθηκαν σε άλλες σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών κενών στη διδασκαλία μαθημάτων.

Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι στο μεσοδιάστημα έχουν χαθεί πολλές διδακτικές ώρες σε κάποια τμήματα λόγω της μετακίνησης των καθηγητών τους, ενώ σε άλλα η διδασκαλία συνεχιζόταν ομαλά, η σύμπτυξη τμημάτων θα έχει ως συνέπεια την ύπαρξη μεγάλης απόκλισης στη διδαχθείσα ύλη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:

  • Να μην προχωρήσει η σύμπτυξη τμημάτων στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να εξασφαλιστεί η μείωση των μαθητών ανά τμήμα λόγω και της πανδημίας.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών».
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Aύξηση 10% του ιικού φορτίου στα λύματα της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΣτην Κωνσταντινούπολη αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για την Θρονική Εορτή του Πατριαρχείου