Το εν λόγω πολυνομοσχέδιο ουσιαστικά συγχωνεύει τρία επιμέρους νομοσχέδια (1. μετατροπή της ΡΑΕ σε ΡΑΑΕΥ, 2. προστασία περιβάλλοντος και 3. ΑΠΕ & ενεργειακές κοινότητες) σε ένα. Το πολυνομοσχέδιο προγραμματίζεται να ψηφιστεί την προσεχή εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συνολικά, το νομοσχέδιο έχει 263 άρθρα, ένα από τα οποία ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο πλαίσιο αυτό, αφαιρείται από το αρμόδιο Υπουργείο η διαχείριση της υπηρεσίας ύδρευσης και αποχέτευσης, η οποία μεταφέρεται στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), η οποία μετονομάζεται σε ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων).

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αρνήθηκε τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού. «Δεν θέλουμε να ιδιωτικοποιήσουμε τα νερά. Φέρνουμε το νομοσχέδιο, διότι τα δημόσια μονοπώλια δεν ελέγχονται σωστά, ελέγχονται πλημμελώς, αν και ασκούν πολύ σοβαρή υπηρεσία για τη δημόσια υγεία και για τη δημόσια οικονομία», υποστήριξε ο υπουργός.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαρασκευή 10 Μαρτίου 2023 οι τελετές αλλαγής διοίκησης σε 12η και 16η Μεραρχίες Πεζικού Έβρου.
Επόμενο άρθροΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ;! Με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών ( γράφει ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος)