Πέραν των νέων συρματοπλεγμάτων, στο πρόσεχες διάστημα θα κατασκευαστούν, σε μήκος 200 χλμ, 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων

Στη «θωράκιση» του Έβρου σε έμψυχο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή προχωράει η κυβέρνηση, με την αρωγή των ευρωπαϊκών κρατών και αρχών. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κατάσταση στις Καστανιές έχει ηρεμήσει σε μεγάλο βαθμό, η ελληνική πλευρά δεν εφησυχάζει.

Στην περιοχή καταφτάνουν νέες δυνάμεις, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικό ποσοτικά και ποιοτικά έμψυχο δυναμικό, ενώ θα παραμείνουν όσο χρειαστεί.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις μας ενισχύονται με 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, δύο λόχους καταδρομών, 1.000 επίλεκτους αστυνομικούς, 22 κύπριους αστυνομικούς, την ελίτ των κυπριακών δυνάμεων, και 600 συνοριοφύλακες της Frontex που θα τεθούν άμεσα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, στον απόηχο της συνάντηση Μητσοτάκη με τον αυστριακό καγκελάριο Κουρτς αναπτύσσονται ειδικά τμήματα από την Αυστρία, αλλά και την Πολωνία και την Τσεχία.

Απέναντι τους θα βρουν 1.000 κομάντο της τούρκικης αστυνομίας και τούρκους στρατοχωροφύλακες.

Παράλληλα, τα οχυρωματικά έργα στα ελληνικά σύνορα συνεχίζονται. Πέραν των νέων συρματοπλεγμάτων, στο πρόσεχες διάστημα θα κατασκευαστούν, σε μήκος 200 χλμ, 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων στις κορυφές των οποίων θα τοποθετηθούν συμβατικές κάμερες και κάμερες νυκτός. Ο ΟΣΕ παραχωρεί στο στρατό πλέγματα σιδηροτροχιών και μεταλλικούς στρωτήρες για να ενισχυθεί ο φράχτης που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να κρατήσει στις «επιθέσεις» των μεταναστών και των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων να ρίξουν σημεία του. Σε δωρεές συρματοπλέγματος προβαίνουν και ιδιώτες.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο άρθροΠ.Μιχαηλίδης: Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης στο Camping της Αλεξανδρούπολης, με ευθύνη της δημοτικής αρχής
Επόμενο άρθροΤουρκία: Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού