Προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκαν οι δυο συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διαδικασία της ανάκρισης οι δυο άντρες ισχυρίζονταν ότι ήρθαν για μια απλή βόλτα στον Έβρο, για τουριστικούς λόγους, πράγμα που τις τελευταίες μέρες επαναλαμβάνουν συνεχώς. Και οι δυο είπαν ότι τα μαχαίρια τα προμηθεύτηκαν από την Αθήνα γιατί…τα βρήκαν σε χαμηλή τιμή(!).

Οι δυο άντρες ρωτήθηκαν επίμονα για τις σχέσεις τους με το ισλάμ και απαντούσαν συνεχώς ότι πιστεύουν στο Ισλάμ αλλά με ειρηνικό τρόπο και δεν έχουν καμιά σχέση με το Ισλαμικό κράτος ή με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος που ορίστηκε αυτεπάγγελτα, κ. Μένια Πολυχρόνη, θα οδηγηθούν και οι δυο στη φυλακή μέχρι τη δίκη τους η οποία πολύ πιθανόν να γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Οι δυο προφυλακισμένοι είναι άγνωστο αν ζητήσουν πλέον αλλαγή δικηγόρου ή αν γίνει έκδοση τους στη Σουηδία.

Στο μεταξύ οι έγκυρες πληροφορίες του Alexpoli.gr επιμένουν….Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τις Σουηδικές αρχές ή από άλλες Ευρωπαϊκές αρχές για την έλευση των 2 υπόπτων στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο μας λέει πηγή που βρίσκεται “μέσα στα πράγματα” και έχει μιλήσει με τους 2 υπόπτους, σημαίνει είτε ότι οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες είχαν χάσει τα ίχνη των δυο ανδρών, άρα μιλάμε για μια μεγάλη αποτυχία, είτε τους παρακολουθούσαν αλλά θεώρησαν ότι οι ελληνικές αρχές…δεν πρέπει να γνωρίζουν…(με ότι κι αν σημαίνει αυτό). Όπως μας λέει η ίδια πηγή “Πρόκειται ξεκάθαρα για μια τεράστια επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, χωρίς τους άψογους χειρισμούς της οποίας… αυτή τη στιγμή οι 2 τζιχαντιστές θα βρίσκονταν στο Ισλαμικό κράτος και θα έσφαζαν ανθρώπους.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι η προσεκτική δικογραφία που ετοιμάστηκε από τους ανθρώπους της ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη, έκρινε και το αποτέλεσμα της σημερινής απόφασης καθώς τα περιθώρια για να αφεθούν ελεύθεροι (όπως έγινε στη Σουηδία), οι δυο συλληφθέντες, ήταν σχεδόν μηδενικά.

4_rlv 8

Newsroom Alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΑπεργία 4ης Φεβρουαρίου 2016 – Δείτε ποιοι θα απεργήσουν την Πέμπτη
Επόμενο άρθροEορτάστηκε η Υπαπαντή του Ιησού Χριστού στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως