Στις κάλπες με «σφιγμένα δόντια»…
Οι εκλογές πλησιάζουν, έμεινε λιγότερο από ένας μήνας. Τα μηνύματα που εμείς λαμβάνουμε από τη ζωντανή-καθημερινή επαφή με τους πολίτες είναι σαφή: Δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα για αυτοδυναμία Μητσοτάκη, ούτε καν για πρωτιά πλέον…
Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους. Οι δημοσκοπήσεις βέβαια δεν είχαν πετύχει ακριβή αποτελέσματα σε καμμία από τις τελευταίες εκλογές.
Το 2015 στο δημοψήφισμα, μας έλεγαν ότι «ναι» και «όχι» ήταν κοντά-κοντά…
Το 2019 είχε υποεκτιμηθεί η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ (πήραμε 4-5% παραπάνω από ότι προέβλεπαν οι πλέον αισιόδοξοι).
Το 2022 είχε υποεκτιμηθεί στην Κύπρο ο υποψήφιος που στηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ (τον είχαν για 3ο, βγήκε 2ος πολύ κοντά στον 1ο),
Το 2022 είχε υπερεκτιμηθεί στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο κ.Λοβέρδος. Εξελέγη ο κ.Ανδρουλάκης…
Υπάρχει κάτι κοινό σε όλα αυτά: Δεν καταμετρώνται με ακρίβεια στις δημοσκοπήσεις αυτοί που σε επίπεδο κοινωνίας «έχουν σφίξει τα δόντια» και περιμένουν να μιλήσουν όταν πρέπει!
Αυτοί το 2019 είτε δεν πήγαν καθόλου να ψηφίσουν (κυρίως παλαιοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ), είτε ψήφισαν τη τελευταία στιγμή με σφιγμένα δόντια» και με πολλές αμφιβολίες.
Αυτοί είναι «αόρατοι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους δημοσκόπους, αλλά ορατοί και αποφασισμένοι όταν νοιώθουν ότι προκαλούνται (συλλαλητήρια για να μην υπάρξει συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, συλλαλητήρια για να μείνει δημόσιο αγαθό το νερό) κλπ.
Είναι νέοι, είναι μορφωμένοι, είναι πολιτικοποιημένοι αλλά χωρίς κομματική ένταξη. Όλοι τους νοιώθουν (με την ευρεία έννοια) αριστεροί-κεντροαριστεροί και σίγουρα αντισυστημικοί. Και είναι πολλοί, στις δημοσκοπήσεις εκτιμώνται πάνω από 16%…
Πολλοί από αυτούς μας ρωτούν: Γιατί να σας ψηφίσουμε; Εμείς έχουμε
ορισμένα επιχειρήματα και τους καλούμε να τα αξιολογήσουν:
-Η βασική εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό το 2015 ήταν να βγάλουμε τη χωρα από τα μνημόνια. Και αυτό κάναμε. Είμασταν όμως αναγκασμένοι να υλοποιήσουμε πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνούσαμε, αλλά αποτελούσαν δεσμεύσεις που μας είχαν κληροδοτήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις που χρεωκόπησαν την Ελλάδα.
-Τώρα θα είναι η πρώτη φορά, η πρώτη ευκαιρία που ζητάμε για να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα.
-Έχουμε παρουσιάσει δημοσίως ένα πλήρες πρόγραμμα, ρεαλιστικό, αναπτυξιακό, δίκαιο το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών. Ένα πρόγραμμα που είναι «ανοιχτό» για συγκλίσεις με κάθε αριστερή, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη.
-Εμείς νομοθετήσαμε την απλή αναλογική (την οποία δεν ψήφισε το ΠΑΣΟΚ)… Αυτό αποτελεί απόδειξη για το ότι θέλουμε ισότιμη συνεργασία πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα. Αν δεν υπάρξουν συγκλίσεις, δεν θα ευθυνόμαστε εμείς για τις δεύτερες εκλογές και το όποιο αποτέλεσμα…Να θυμίσουμε εδώ ότι αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές, αυτές θα γίνουν με το «ενισχυμένο-καλπονοθευτικό» σύστημα που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το οποίο ευνοεί μόνο τα κόμματα -που διεκδικούν την εξουσία…
Εμείς καλούμε τους πολίτες να αξιολογήσουν τα προγράμματα που έχουν καταθέσει όλα τα κόμματα, αλλά και τα πρόσωπα που θα κληθούν να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου για την επόμενη τετραετία. καλούμε τους πολίτες να αξιολογήσουν την τετραετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να τη συγκρίνουν με την δική μας τετραετία (παρά το ότι εμείς είχαμε τα χέρια δεμένα από τα μνημόνια). Να συγκρίνουν τα 37 δις ευρω που εμείς παραδώσαμε στα ταμεία με τα επιπλέον 40 δις έλλειμα που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι αν οι πολίτες προβούν σε νηφάλια αξιολόγηση όλων αυτών θα μας δώσουν μια άνετη πρωτιά από τις 21 Μαίου για να πετύχουμε τη συγκρότηση μια ευρείας κυβέρνησης.
Η απερχόμενη κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ ήδη επιδιώκουν «να θολώσουν τα νερά» για να μην γίνει μια ψύχραιμη αποτίμηση αποτελεσμάτων, προγραμμάτων και προσώπων.
Πιστεύω όμως ότι όλοι μας πλέον ξέρουμε καλά και τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε.
Εμείς θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να πείσουμε όλους τους πολίτες να μας ψηφίσουν και να μας εμπιστευτούν.
Ξέρουμε ότι είναι καχύποπτοι και επιφυλακτικοί.
Οι εκλογές όμως μας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξουμε από όσους δηλώνουν την παρουσία τους, το πρόγραμμα τους, τα πρόσωπα που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια.
Εμείς προτείνουμε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες
Προηγούμενο άρθροΟδηγίες για αποτροπή πυρκαγιών από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Έβρου
Επόμενο άρθροΧρήστος Ηλιάδης: Για να είναι ο ΕΒΡΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στην επόμενη Βουλή!!!