Έτοιμα τα συγγράμματα που θα λειτουργήσουν ως το «εγχειρίδιο» εκμάθησης των Ελληνικών στην Ομογένεια των ΗΠΑ, τα οποία εκπονήθηκαν από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Υπενθυμίζεται πως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανάθεσε σε καθηγητές του ΔΠΘ τη συγγραφή των προγραμμάτων σπουδών για τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, καθώς δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών -ΗΠΑ και Ελλάδας- για το συγκεκριμένο θέμα.

Το… κενό αυτό έρχεται να καλύψει η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, για την διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο με αναλυτικά προγράμματα, οδηγούς και ποιοτικούς δείκτες που αξιολογούνται.

Τα αναλυτικά αυτά προγράμματα εκπόνησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγήτρια στο τμήμα Γλωσσολογίας του ΔΠΘ, από κοινού με την καθηγήτρια Μαρία Μητσιάκη σταθμίζοντας παράγοντες των δύο κρατών και των ποιοτικών προδιαγραφών για επιτυχημένα αποτελέσματα, για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς στα σχολεία της Αμερικής.

Η προγραμματική αυτή συμφωνία θα επισφραγισθεί στις 2 Μαρτίου στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής με την παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, τον οποίο είχε προσκαλέσει ανοικτά ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Αλέκος Πολυχρονίδης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης για τους τρεις Ιεράρχες στις 29 Ιανουαρίου.

Την ανακοίνωση της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου έκανε σήμερα στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Ζωή Γαβριηλίδου.

ΠΗΓΗ www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΧριστόδουλος Τοψίδης: «Το μητρώο επιχειρήσεων κατέγραψε 330 νέες εγγραφές μέσα στο 2021 έναντι 83 διαγραφών»
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Κομοτηνής πρώτος στην ΑΜΘ στη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών. Οργανικά Απορρίμματα – Καφέ Κάδοι