Στις 6 Οκτωβρίου του 2023 θα γιορταστούν τα πρώτα “Ελευθέρια Ιάσμου”, όπως προανήγγειλε ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, μετά από την τελευταία του συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο προφανώς οριστικοποίησε τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως ο εορτασμός των “Ελευθερίων Ιάσμου” απετέλεσε πριν από δύο χρόνια πρόταση του Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, την οποία είχε αποδεχθεί ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, δεσμευόμενος να πράξει ό,τι απαιτείται για την υλοποίησή της.

Εξάλλου, τον περασμένο Ιούλιο, ο Δήμαρχος Ιάσμου, κατά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια των νέων κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής, μετέφερε το σχετικό αίτημα και ζήτησε από κοινού με τον Επίσκοπο από τον Πρωθυπουργό, την παρέμβασή του για να επισπευστεί η διαδικασία έγκρισης της επίσημης αργίας για τα “Ελευθέρια του Ίασμου”.

Ταυτόχρονα, κατά την τελευταία αυτή συνάντηση Στέλιου Πέτσα-Οντέρ Μουμίν, εξασφαλίστηκαν και 500.000 € για ασφαλτοστρώσεις εντός του οικισμού του Ιάσμου.

“Σας ευχαριστώ κ. Υπουργέ…”, έγραψε σε ανάρτηση ο Δήμαρχος Ιάσμου.

ΠΗΓΗ inkomotini.news

Προηγούμενο άρθροΈργο ύψους 400.000 ευρώ για το οδικό δίκτυο του Δήμου Σαμοθράκης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Επόμενο άρθροΔημήτρης Δερβεντλής: “Κανεις δεν μπορεί να υπολογίσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα μας”