Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 3 Μαρτίου, στα σύνορα στον Έβρο. Δειλά-δειλά η Ευρώπη δείχνει την συμπαράστασή της στην Ελλάδα, η οποία δέχεται «ασύμμετρη απειλή» από την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τον Ελληνα πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στον Εβρο:

  • ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ,
  • η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και
  • ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Είναι η πρώτη κίνηση εκ μέρους της ΕΕ, η οποία δείχνει πλέον διατεθειμένη να υποστηρίξει τον Έλληνα πρωθυπουργό στις κινήσεις αποτροπής των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες μαζικά στέλνει η Τουρκία τα τελευταία 24ωρα.

Το tweet του πρωθυπουργού για την επίσκεψη στον Εβρο


Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του πρωθυπουργού, με την επίσκεψη στον Εβρο, είναι να φανεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ ο ίδιος θα εμψυχώσει τόσο τις ένοπλες και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, όσο και τους κατοίκους.

Ηχηρό ήταν χθες και το μήνυμα του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μέσω twitter τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην προσπάθεια να στηριχθεί και να προστατευτεί η χώρα στα σύνορά της, με αφορμή την άφιξη χιλιάδων μεταναστών, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΣυλλογή τροφίμων από το Σωματείο Οπωροπαντοπωλών Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΤι σημαίνουν τα μέτρα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ