Επιβεβαιώνουν οι αναφορές κατοίκων του Ορμενίου την άνοδο του υδράργυρου στους 43-44 βαθμούς Κελσίου εχθές το μεσημέρι (μεταξύ 3:30 και 4 η ώρα), όπως αναμένονταν σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων.

«Η κατάσταση ήταν αφόρητη, δεν θυμόμαστε προηγούμενο με τέτοιες θερμοκρασίες», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της κοινότητας Ορμενίου, Γιάννης Πούλκος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ακραίες συνθήκες καύσωνα θα επηρεάσουν πιθανότατα και τις αποδόσεις των καλλιεργειών ηλίανθου και βαμβακιού, που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ παρατήρησε και την εξαιρετικά χαμηλή στάθμη του Έβρου, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι του χωριού δεν θυμούνται ποτέ άλλοτε τόσο λίγο νερό στο ποτάμι.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές του νομού,

  • στους 41 ανέβηκε ο υδράργυρος στην Ορεστιάδα,
  • στους 40 έφτασε σε ΔιδυμότειχοΜεταξάδες και Σουφλί,
  • στους 35 στην Αλεξανδρούπολη,
  • ενώ στη Σαμοθράκη η τιμή της θερμοκρασίας ξεπέρασε τελικά την πρόγνωση και έφτασε τους 37 βαθμούς.

Ο καύσωνας συνεχίζεται αμείωτος και σήμερα, αφού η ζέστη θα παραμείνει αφόρητη και τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν έως και 41-42 βαθμούς, τοπικά, στα βόρεια και κεντρικά του νομού, έως 39-40 βαθμούς στα νότια και γύρω στους 35 βαθμούς στη Σαμοθράκη. Η υψηλότερη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα σημειώθηκε εχθές στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 46,3 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΓεώργιος Κουρτίδης: “Mαϊμού προϊόντα ουδέποτε πιάστηκαν σε κατάστημα της Αλεξανδρούπολης – Είναι κρίμα να πετάγεται λάσπη στους καταστηματάρχες της πόλης”
Επόμενο άρθροΕθιμοτυπική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού