Το Άγιον Όρος επισκέπτεται από σήμερα ο 54χρονος πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν. Αμέσως μετά τις επίσημες εκδηλώσεις στην Αθήνα για το εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο Ρώσος πρωθυπουργός αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να φτάσει σήμερα στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μισούστιν θα επισκεφθεί τη μονή του Αγίου Παντελεήμονα όπου θα μείνει για δύο βράδια και τη μονή Φιλοθέου, όπου πραγματοποιούνται έργα συντήρησης τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες χρηματοδοτεί ο ίδιος και ο αδερφός του.

Είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στο Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός της Ρωσίας. Το Σεπτέμβριο του 2020 είχε επισκεφθεί και πάλι τη μονή Αγ. Παντελεήμονα και τη μονή Φιλοθέου ενώ τους δώρισε και υγειονομικό υλικό.

Αύριο ο κ. Μισούστιν θα πάει με ταχύπλοο στη Θάσο στο μετόχι της μονής Φιλοθέου, το γυναικείο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που βρίσκεται έξω από το χωριό Θεολόγος.

Από το πρωί υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην Αθωνική πολιτεία. Το λιμενικό έχει αυξήσει την παρουσία ενώ έχουν μεταφερθεί και άνδρες της ΕΛΑΣ με τέσσερα οχήματα.

ΠΗΓΗ www.makthes.gr

Προηγούμενο άρθροΤρεις γιατροί και τρεις νοσηλεύτριες από τη Θράκη στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Σισμανόγλειο
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Χριστόφας: “Η πρόταση για το νέο σύμφωνο είναι καταστροφική για τις νησιωτικές περιοχές”